Ei pakolaisia Eurajoelle

Kuntavaalien jälkeen Eurajoellakin tullaan tekemään päätöksiä koskien kiintiöpakolaisia. Keskustapuolueen vahva mies onkin jo kantansa ilmaissut julkisesti, eli keskusta hänen johdollaan haluaa Eurajoelle pakolaisia, kysynkin tässä että miksi?

Loppuvuodesta 2015, kun kuntaamme perustettiin vastaanottokeskus, perussuomalaiset vaativat, että kunta irtisanoo maanvuokrasopimukset (perusteet olivat olemassa), jotta vastaanottokeskuksen toiminta lopetettaisiin. Yksikään muu puolue ei tähän ollut valmis, toki kokousten ulkopuolella kiiteltiin meitä, kun olimme asian uskaltaneet ottaa esille.

Keskuksen toiminta lopetettiin viikon sisään sen avaamisesta, paljolti perussuomalaisten aktiivisuuden ansiosta. Silloinkin kuten aina olimme tavallisen kuntalaisen puolella. Epäilen vahvasti että silloin, kun pakolaisista tullaan päätöksiä tekemään, olemme jälleen kantamme kanssa yksin.

Me emme vastusta hädänalaisten auttamista, mutta onko meidän järkevää ottaa kunnan eläteiksi todennäköisesti vaikeasti sopeutuvia ja kotoutuvia ihmisiä ja alkaa järjestelemään heille lakien määrittelemät palvelut, kalliiksi se tulee.

Samaan aikaan nostetaan kuntalaisten maksuja peruspalveluista. Kunnassamme ovat asiat keskimääräistä paremmin, olen silti huolissani pitkä-aikaistyöttömistä ja muista syrjäytymisvaarassa olevista ihmisistä, meidän kuntana tulee huolehtia eritoten heistä, esimerkiksi vapauttamalla työttömät ja eläkeläiset terveyskeskusmaksuista (valtuustoaloite 6.3.2017), jolloin voitaisiin ehkäistä vakavia sairastumisia ja kalliita ja raskaita erikoissairaanhoidon hoitojaksoja.

Niin kauan kun kunnassamme on yksikin, joka elää toimeentulonsa kanssa nälkärajalla, ei kuntaamme tule ottaa pakolaisia.

Tomi Salonen (ps), Eurajoki