10 kohokohtaa Mercedes-Benzin uudesta S-sarjasta

Uusi S-sarjan Mercedes-Benz.
Uusi S-sarjan Mercedes-Benz.

Uusi Mercedes-Benz S saapuu Suomeen elokuun lopulla. Koostimme 10 kohokohtaa uutuudesta.

1. Maailman myydyin edustusluokan henkilöauto

Mercedes-Benzin lippulaivamalli oli edelleen vuonna 2016 maailman eniten myyty luksusmalli. Vuodesta 2013 lähtien S-sarjalaisia on myyty yli 300 000 kappaletta. Viime vuoden aikana myydyistä S-sarjan autoista useampi kuin joka kymmenes oli malliltaan Mercedes-Maybach, jonka tärkeimmät markkina-alueet ovat Kiina, Venäjä ja Korea.

2. S-sarjan vaatima huolellinen kehitysprosessi

Uutta S-sarjaa kehitettiin huolella. S-sarjan malleissa hyödynnetään yli 1600 uutta osaa ja komponenttia. S-sarjan perinteiden mukaisesti autossa hyödynnetään aitoja ja korkealaatuisia materiaaleja ja käsityömäistä viimeistelyä, jossa kaikki yksityiskohdat on suunniteltu ja toteutettu poikkeuksellisen huolellisesti. Varustetasosta riippuen sisätiloissa on hyödynnetty esimerkiksi huokoista puukuitulevyä sekä ovien nahkaverhoilua.

3. Mukavuustaso

ENERGIZING-järjestelmä (saatavissa loppusyksystä 2017 alkaen) yhdistää auton eri mukavuusjärjestelmät toisiinsa (parfymointi, istuinten lämmitys, tuuletus ja hieronta sekä valaistus ja äänentoisto) ja mahdollistaa omien mieltymysten ja tarpeiden mukaisten mukavuusasetusten valitsemisen. Laajennetun tunnelmavalaistuksen ansiosta auton sisälle voidaan luoda juuri haluttu tunnelma peräti 64 eri värisävyllä.

4. Ajovalojen kantama jopa 650 metriä

MULTIBEAM LED -ajovalot mukautuvat todella nopeasti ja tarkasti vallitseviin liikenneolosuhteisiin. ULTRA RANGE -kaukovalot ovat niin kirkkaat kuin lainsäädännön puitteissa on mahdollista: kirkkaus pysyy yli yhden luksin viitearvossa vielä yli 650 metrin etäisyydellä. Lisävarusteena saataviin MULTIBEAM LED -ajovaloihin kuuluu adaptiivinen kaukovaloavustin Plus, jonka ansiosta valot voivat olla päällä jatkuvasti häikäisemättä muita.

5. Infrapunavaloa ja lämpökameraa hyödyntävä pimeänäköavustin

MULTIBEAM LED ‑ajovalojen yhteyteen on saatavissa lisävarusteena myös pimeänäköavustin Plus. Infrapunavaloa ja lämpökameraa hyödyntävä pimeänäköavustin auttaa kuljettajaa havaitsemaan ihmiset ja kookkaat eläimet aikaisemmin pimeällä. Mittariston näyttöön tulee näkyviin selkeä pimeänäkökuva, jossa järjestelmän havaitsemat ihmiset ja eläimet on korostettu värikehyksillä. Tien reunassa olevia jalankulkijoita voidaan myös varoittaa vilkkuvan kohdevalotoiminnon avulla. Tämä kiinnittää myös kuljettajan huomion mahdolliseen vaaraan.

6. Auto, joka tottelee puhetta

Auton eri toimintoja voidaan ensi kertaa ohjata ja muuttaa joustavasti LINGUATRONIC-puheohjauksella. Äänikomentoja voidaan käyttää esimerkiksi ilmastoinnin, istuinlämmityksen/-tuuletuksen, sisävalaistuksen, istuinten hierontatoimintojen ja HUD-heijastusnäytön ohjaamiseen. Käytettävissä on jopa 450 erilaista äänikomentoa kieliversion ja auton varustelun mukaan. Puheohjauksen lisäksi toimintoja voi ohjata keskikonsolista joko perinteisesti monitoimisäätimellä tai touchpad-kosketuslevyllä..

7. Taloudellinen ja tehokas moottoriperhe

Uuden S-sarjan täysin uudistuneeseen moottorivalikoimaan kuuluu taloudellisten 6-sylinteristen diesel- ja bensiinimoottorien lisäksi V8-kaksoisturbo, jossa on sylinterien lepuutustoiminto. Esimerkiksi S 500 -mallin keskikulutus on vain 6,6 l/100 km ja CO2-päästöt 150 g/km – 22 prosenttia pienemmät kuin edellisen S 500:n yhtä tehokkaassa voimanlähteessä. Uusi S 350 d puolestaan on Mercedes-Benzin historian tehokkain dieselmalli 5,5 litran keskikulutuksella ja 145 gramman CO2-päästöillä.

8. ECO-avustin lisää säästömahdollisuuksia

Uuden S-sarjan autojen ECO-avustintoiminto auttaa säästämään polttoainetta älykkäällä tavalla hyödyntämällä navigointitietoja, liikennemerkkejä ja avustinjärjestelmistä saatua informaatiota. Toiminto ohjaa kuljettajaa taloudellisempaan ja mukavampaan ajotapaan ja optimoi polttoaineenkulutuksen hidastamalla auton vauhtia rullauksella moottori sammutettuna tai moottorijarrutuksella, jolloin jarrutusenergia otetaan talteen.

9. 48 voltin sähköjärjestelmä – kolmas vaihtoehto

Yhdistetyn käynnistysmoottorin/generaattorin (ISG) sisältävä integroitu 48 V:n sähköjärjestelmä ensiesitellään Suomessa S 450- malliversiossa. Kyseessä on kolmas vaihtoehto autojen sähköjärjestelmiin. Perinteiseen 12 V:n järjestelmään verrattuna tehoa on neljä kertaa enemmän, mutta autoon ei kuitenkaan vaadita sähköautojen tapaista suurjännitejärjestelmää. 48 voltin järjestelmän teho on jopa 16 kilowattia, mikä laajentaa sähkölaitteiden käyttömahdollisuuksia ja esimerkiksi ilmastointia voidaan käyttää pelkällä sähköenergialla auton ollessa pysähdyksissä.

10. Seuraava askel kohti autonomista ajamista

S-sarja ottaa pitkän askeleen kohti itseohjautuvaa ajamista ja vie Mercedes-Benzin Intelligent Drive -teknologian uudelle kehitystasolle. S-sarjan ajoavustin- ja turvallisuusjärjestelmiin kuuluvat vakiona aktiivinen jarruavustin, sivutuuliavustin, vireystila-avustin, liikennemerkkiavustin ja ennakoiva matkustajien PRE-SAFE-järjestelmä mukaan lukien kuuloelimiä suojaava PRE-SAFE Sound -järjestelmä.

Aktiivinen DISTRONIC-etäisyysvakionopeussäädin ja aktiivinen ohjausavustin auttavat kuljettajaa säilyttämään turvavälin edellä ajavaan autoon ja oikean ajolinjan. Ajonopeus säätyy automaattisesti lähestyttäessä mutkaa tai risteystä. Kamera- ja tutkajärjestelmiensä ansiosta S-sarja ”näkee” entistä paremmin ympäröivän liikenteen. Kartta- ja navigointitietoja hyödynnetään nyt ensimmäistä kertaa auton ajokäyttämisen laskentaan.