Ibizalle tunnustusta turvallisuudesta

Seat osoitti jälleen kerran vaativissa Euro NCAP -turvallisuustesteissä, että sen koko mallisto tarjoaa korkean luokan turvallisuutta. Tällä kertaa parhaan mahdollisen tason eli viisi tähteä saavutti uudelle MQB A0 -alustalle rakennettu ja Barcelonassa valmistettava Seat Ibiza. Nyt kaikki Seatin kolme uutta päämallia, Ateca, Leon ja Ibiza, ovat saavuttaneet Euro NCAP -testissä viisi tähteä.

Kaikkien markkinoille tulevien uusien autojen on läpäistävä yhä enemmän ja yhä vaativampia testejä. Tästä syystä viiden tähden saavuttaminen näissä arvostetuissa ja itsenäisissä turvallisuustesteissä on erittäin kunnioitettavaa. Jotta esimerkiksi lapsiturvallisuutta voidaan testata luotettavalla tavalla, käytetään testeissä uudentyyppisiä testinukkeja, jotka esittävät 6-10 vuotiaita lapsia.

Sivutörmäys- ja pylvästörmäystestit 75 asteen kulmassa ovat myös erittäin ankaria. Täydentävä etutörmäystesti tehdään joustamatonta estettä vasten. Viime vuosina testeissä käytettävien nukkejen määrä on kasvanut ja niistä saatavan tiedon tarkkuus on parantunut huomattavasti. Tämän ansiosta todellisia onnettomuustilanteita voidaan havainnollistaa mahdollisimman objektiivisella tavalla.

Uusi Seat Ibiza saavutti huippuarvosanat testin jokaisesta osa-alueesta. Erityisesti laajamittaisesti testatussa aikuismatkustajien turvallisuudessa uusi Ibiza saavutti erinomaisen tuloksen – 95 % enimmäispisteistä. Myös lapsimatkustajien turvallisuudesta ja kuljettajaa avustavista järjestelmistä saavutettiin erinomaiset arvosanat. Erityisesti Front Assist -automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä sai kiitosta. Järjestelmä käyttää tutkateknologiaa ja yhdessä ABS- ja ESC-järjestelmien kanssa se tunnistaa ja reagoi autoihin sekä jalankulkijoihin. Front Assist -järjestelmän pystyy itsenäisesti jarruttamaan autoa ja jopa estämään onnettomuuden.

Euro NCAP -turvallisuustestien vaatimukset ovat kasvaneet vuodesta 2016 alkaen sekä turvavarusteiden että passiivisen turvallisuuden saralla. Viimeksi mainittuun viitaten uudessa Seat Ibizassa on nyt esikiristyvät turvavyöt sekä etu- että takaistuimilla. Matkustajat ovat hyvin suojattuja törmäyksen sattuessa, sillä esikiristyvä turvavyö vähentää turvavyön löystymistä ylävartalon ja lantion kohdalla, ja siten takaa parhaan mahdollisen turvan. Isofix ja Top Tether -lastenistuinkiinnikkeet takaistuimilla ovat Seat Ibizan vakiovarusteita, kuten myös nopeudenrajoitin, kolmannen takaistuimen pääntuki, turvavöistä varoittava järjestelmä sekä kuusi turvatyynyä. Lisäksi DSG-automaattivaihteistolla varustettuun Ibizaan on mahdollista saada mukautuva vakionopeudensäädin Stop&Go -järjestelmällä, jolloin auto jarruttaa ja kiihdyttää automaattisesti edessä olevan liikenteen mukana.