Uusi Audi A8 esiteltiin

Uusi Audi A8
Uusi Audi A8.

Audin uusi A8 näki päivänvalon maailmanensi-illassa Audi Summit -tapahtumassa Barcelonassa. Uudessa Audi A8:ssa on uudenlainen muotoilukieli, innovatiivinen kosketusnäyttöpaneeli ja sähköinen voimalinja kautta koko malliston. Uusi Audi A8 on myös maailman ensimmäinen sarjatuotantoauto, joka on kehitetty erittäin korkean tason automaattiseen ajamiseen. Vuodesta 2018 lähtien Audi lisää vaiheittain automaattisen ajamisen toimintoja tuotantoon, kuten Audi AI traffic jam pilot- ruuhka-avustimen ja Audi AI remote parking pilot ja garage pilot -etäpysäköintijärjestelmät.

Uuden Audi A8:n sisätilojen arkkitehtuuri on suunniteltu selkeäksi ja erittäin horisontaaliseen linjaan. Audi esittelee uuden korkealaatuisen ja radikaalisti uudistetun kosketusnäyttöpaneelin. Kojelaudassa ei ole juurikaan kiertosäätimiä tai painikkeita. Keskellä sijaitsee 10,1” kosketusnäyttö, joka ollessaan suljettu, sulautuu lähes näkymättömästi tummaan taustaansa.

Käyttöliittymä ilmestyy näkyviin välittömästi, kun auton ovet avataan. Kuljettaja voi hallita Infotainment-järjestelmää koskettaen isoa näyttöä. Toinen kosketusnäyttö sijaitsee keskellä ja siitä voi säätää mm. ilmastointia ja muita mukavuustoimintoja sekä kirjoittaa tekstiä.

Uudessa Audi A8:ssa on myös uusi äänikomentotoiminto, jonka avulla kuljettaja voi aktivoida eri toimintoja pelkällä äänikomennolla. Myös navigointitoimintoja on parannettu: uusi navigointijärjestelmä on itseoppiva ja se käyttää pohjatietoinaan ajettuja reittejä ja tarjoaa kuljettajalle älykkäitä hakuvaihtoehtoja.

Uudet Audi A8 ja A8 L valmistetaan Neckarsulmin tehtaalla Saksassa ja ensimmäiset autot saapuvat Suomeen loppuvuonna 2017. Hintoja Suomessa ei ole vielä vahvistettu.