Uusi Audi Q5 saapuu Suomeen alkuvuodesta

Audi Q5.
Audi Q5.

Uusi Audi Q5 saapuu Suomen markkinoille alkuvuodesta 2017.

-Ensimmäinen Audi Q5 oli monta vuotta luokkansa menestynein ja myydyin SUV. Seuraajan suunnittelu ei ollut helppoa mutta juuri siksi se oli niin jännittävää, sanoo Audi AG:n johtaja Rupert Stadler.

-Uusi Q5 asettaa riman todella korkealle. Suurien innovaatioiden joukossa ovat mm. quattro ultra -nelivetojärjestelmä, erittäin tehokkaat moottorit, ilmajousitus iskunvaimennuksen säädöllä, kattava valikoima infotainment-järjestelmiä ja kuljettajaa avustavat järjestelmät, hän jatkaa.

Suomessa uusi Audi Q5 tulee myyntiin Business ja Business Sport malleina. Valittavissa on myös S line sport -paketti sekä S line -ulkonäköpaketti ja 14 eri ulkoväriä.

Uusi Q5 on 4,66 m pitkä, 1,89 m leveä ja 1,66 m korkea. Akseliväli on 2,82 m. Edelliseen malliin verrattuna uusi Audi Q5 on kasvanut lähes joka suhteessa. Tästä huolimatta auton paino on laskenut, moottorista riippuen jopa 90 kg.

Pituussuunnassa säädettävä takaistuin on taitettavissa kolmessa osassa (40–20–40). Takaistuinten asennosta riippuen tavaratilan suuruus vaihtelee 550 litrasta 610 litraan. Tämä on 10 litraa enemmän kuin edeltävässä mallissa. Takaistuimet taitettuna tavaratila kasvaa 1550 litraan. Etuistuimiin on saatavilla myös mm. hierontatoiminto.

Uusi Audi Q5 lanseerataan Suomessa kahdella TDI-dieselmoottorilla: teholuokissa 120 kW ja 140 kW. Suomessa uusi Audi Q5 on varustettu seitsemänvaihteisella S tronic -automaattivaihteistolla, jossa on vakiona polttoainetta säästävä rullaustoiminto.

Suomen hintoja ei ole vielä vahvistettu.