Aamu-TV saapuu perjantaina Raumalle

Ylen aamu-tv:n ihastuttava juontaja-toimittaja Sanna Savikko vetää perjantaina suoraa lähetystä Rauman Kauppatorilta. Kuva: Johanna Kannasmaa

Perjantaiaamuna Rauman Kauppatorille kurvaa Ylen aamu-tv:n lähetysauto mukanaan viisihenkinen toimitustiimi. Yle lähettää Raumalta suoraa ohjelmaa parin tunnin aikana.

Rauman-vierailu on osa Ylen aamu-tv:n Lounais-Suomeen suuntautuvaa kierrosta, jossa ohjelmaa on jo tehty Kustavista ja Uudestakaupungista.

Tänä kesänä Yle kiertää kolmella maantieteellisesti eri alueella Suomessa. Ensimmäisenä oli vuorossa Keski-Suomi ja siellä Ähtäri, Jyväskylä ja Hämeenlinna.

– Tämän Lounais-Suomen jälkeen on vielä vuorossa Itä-Suomen-kierros, kertoo lähetyksen juontaja-toimittaja Sanna Savikko.

Hän aloittaa Rauman-lähetyksensä perjantaina jo hieman ennen aamuseitsemän uutisia.

– Lähetys siirtyy ennen uutisia hetkeksi Raumalle, ja kerron silloin vähän aamun tulevasta ohjelmasta.

Raumalta suorina nähtävät ohjelmajaksot on aikataulutettu neljään eri haastattelutuokioon: Kello 7.19 aiheena on Rauman ihme: Teollisuuden uusi nousu. Vieraina ovat kaupunginjohtaja Kari Koski ja kauppakamarin puheenjohtaja Jyrki Heinimaa.

Kello 7.44 puhutaan Vanhan Rauman historiasta. Jututettavina ovat Tapio Niemi ja Hannu Heino eli ”Nyyper ja Brander”.
Rauman kieli on teemana kello 8.19 alkavassa lähetysosuudessa. Rauman kielestä keskustelevat suomen kielen dosentti Tommi Kurki ja Nortamo-seuran edustaja Markku Toivonen.

Rauman-lähetyksen päätteeksi kello 8.44 Sanna Savikko aikoo käydä jututtamassa vielä pystykaffelle kerääntyneitä aamuvirkkuja.

– Odotan mielenkiinnolla Rauman-vierailuamme. Olen itse ollut siellä turistina pariin otteeseen, joten Rauma on minulle jossain määrin tuttu kaupunki.

Sanna Savikko ja muut aamutiimiläiset luonnollisesti toivovat mukavaa säätä perjantaiaamuksi.

– Teillähän on siellä torilla ne katokset eli pieni sade ei haittaa, mutta jos koko taivas repeää, niin takaporttina olemme saaneet luvan pystyttää liikkuvan studiomme Raatihuoneelle, Sanna Savikko toteaa.