Ainakin 2408 välähdystä - kamerat Nortamonkadulla Pyynpäänkatua ahkerampia

Nortamonkadulla on kaksi liikenteenvalvontakameraa, jotka muistivat vuonna 2016 yhteensä 1436 kuljettajaa huomauksella.

Rauman kaupunkialueella olevat neljä liikenteenvalvontakameraa eivät olleet viime vuonna toimettomia, vaan välähtivät vähintäänkin 2 408 kertaa.

Toimeliain ylinopeutta ajavia autoilijoita muistava kamera oli Nortamonkadun pohjoinen ”peltipoliisi”.

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen tilastojen mukaan pelkästään se merkkautti 1 086 erilaista rikkomusta.

Raumalla on neljä liikenteenvalvontakameraa, joista kaksi sijaitsee Nortamonkadulla ja kaksi Pyynpäänkadulla.

Nortamonkadun kamerat ovat kollegoitansa ahkerampia välähtämään. Molemmilla kaduilla on voimassa 40 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Tilastoista käy ilmi, kuinka monta huomautusta, rikesakkoa, rangaistusvaatimusta tai ehdollista rikesakkoa yksittäiset kamerat vuoden aikana keräävät poliisin toimeenpantavaksi.

Sitä, kuinka monta kertaa kamerat ylipäätänsä välähtävät, ei tilastoissa mainita.

Tämän vuoden tilastot näyttävät, että liikenteessäkulkijat noudattavat sääntöjä paremmin, sillä vajaassa kolmessa kuukaudessa kamerat ovat havainneet vain 150 rikkomusta.

Ehdollinen rikesakko lähetetään automaattisesti auton rekisteriin merkitylle omistajalle, haltijalle tai käyttäjälle, jolloin esimerkiksi puolison sakko saatetaan maksaa pariskunnan yhteisistä rahoista.

Puolison tai vaikka kaverin sakon maksaminen ei luonnollisestikaan ole laitonta, mutta toistuvista sakoista tuleva merkintä omistajan ajokorttirekisteriin voi aiheuttaa ”väärälle” kuljettajalle ajokiellon .