Anne Mattilan keväässä on paljon keikkoja

Anne Mattilan huhtikuinen Rauman-keikka peruuntui, mutta nyt lauantaina hänet voi nähdä Eurajoella. Kuva: Marek Sabogal

Lauantaina Eurajoen Club 8:ssa esiintyvä kansansuosikki, iskelmälaulajatar Anne Mattila keikkailee tiiviisti keväällä ja kesällä bändinsä kanssa ympäri Suomea.

Tanssilavojen tähdestä ei monikaan tiedä sitä, että Anne on myös kuvataitelija, jonka maalaukset kuvaavat pääasiassa Suomen luontoa.

Hän on pitänyt useita näyttelyitä eri puolilla Suomea. Huhtikuusta syyskuun loppuun taiteilijan töitä on nähtävillä hänen omassa taidegalleriassaan Karvialla.

Aina, kun muilta kiireiltään ehtii, Anne auttaa Tarja-äitiään taidekahvila-gallerian pyörittämisessä.
Tänä kesänä Anne aikoo järjestää kahvilassaan juhannusaaton tanssit, jossa hänen lisäkseen esiintyy tanssiorkesteri Channel four.

Anne on lähtöisin seitsenlapsisesta perheestä. Hänen sisarensa Anneli ja Anniina Mattila ovat laulajia, ja myös perheen nuorin tytär Anitta laulaa sekä keikkailee.

Annen ensimmäinen julkinen esiintyminen oli jo 9-vuotiaana, keikkailun hän aloitti 11-vuotiaana ja ensimmäisen levytyksensä hän teki vuonna 1998.

Huhtikuussa 2002 ilmestyi artistin ensimmäinen albumi Anne Mattila. Se myi loppukesästä kultaa.
Annelta on ilmestynyt kaikkiaan 15 omaa albumia, ja ne ovat saavuttaneet kaksi platina- ja seitsemän kultalevyä. Annen elokuussa 2009 ilmestyneellä albumilla Kaikki muu voi mennä kuultiin ensimmäistä kertaa hänen omia sävellyksiäään ja sanoituksiaan.

Anne Mattilalta ilmestyi viime vuonna levy Kuivaa koivua, jonka materiaali on pop-iskelmää.

Anne Mattila Club 8 la 13.5.