Autopesulan työntekijästä yrittäjäksi siirtynyt Jarno Pajunen: "Tämä on ollut juuri sellaista, mitä yrittäjyydestä ajattelinkin"

Tuore autopesulayrittäjä Jarno Pajunen ei ehdi kesälomia pitää. – Kyllä ne lomat ajoittuvat lähinnä kesäviikonloppuihin, hän naurahtaa. Kuva: Elina Helkelä

Painepesurisuihku huuhtelee uudenkarheaa Toyotaa, jota Jarno Pajunen parhaillaan pesee omistajalle luovutusta varten. Rinta-Joupin autoliikkeen yhteydessä sijaitseva entinen autopesula K. Varis on siirtynyt entisen yrittäjän palveluksessa olleen Jarnon omistukseen.

– Karilla on edelleen kolme autopesulaa Porissa. Hän halusi keskittyä niiden pyörittämiseen, joten minulle tuli tilaisuus jatkaa tätä Rauman-toimipistettä, Jarno selvittää.

Neljä vuotta Kari Variksen opissa ollutta Jarnoa työllistävät tällä hetkellä eniten Rinta-Joupin autojen luovutuspesut.

– Nyt huomaa selvästi, että autokauppa on vilkastunut. Töitä riittää. Olen ollut tässä nyt puolitoista kuukautta yksinäni, enkä ole juurikaan ehtinyt ottaa yksityisautojen pesuja. Yhden auton täysfiksaus kun tietää 2–4 tunnin työrupeamaa, hän toteaa.

Vaikka yrittäjän päivät ovat olleet kiireisiä, ei Jarno valita.

– Olen tosi tyytyväinen. Tämä on ollut juuri sellaista, mitä yrittäjyydestä ajattelinkin.

Ensi vuoden puolella Jarnon tarkoituksena olisi palkata työntekijä kaverikseen purkamaan koko ajan lisääntyvää työsarkaa.

– Tässä oppii joka päivä jotain. Vahat ja muut autonhoitoaineet kehittyvät jatkuvasti. Pinnoitepuolella uutta on nyt keraaminen pinnoite, joka tekee autoon lasimaisen pinnan.

Melko hintava, noin 300 euroa maksava käsittely, tehdään pikkutarkasti pienellä sienellä, osio kerrallaan.

Nortamonkatu 17:ssä (käynti Karin kentän puolelta) sijaitsevan Autopesula J. Pajusen palveluihin kuuluvat auton kaikki sisä- ja ulkopuoliset siivoukset, erilaiset vahauskäsittelyt ja kiillotukset.

”Tämä on ollut juuri sellaista, mitä yrittäjyydestä ajattelinkin.”
Jarno Pajunen