Didgeridoota ja rumputyöpajaa

Raumalaislähtöinen Mirkka Rouhio tapasi nykyisessä kotikaupungissaan Helsingissä espanjalaisia tyyppejä, jotka kiertelevät ympäri maailmaa ja tulla tupsahtivat reissullaan myös Suomeen. Rouhio tutustui näihin musisoiviin kiertolaisiin ja pyysi heitä muun muassa esiintymään työpaikalleen päiväkotiin.

– Minua voi leikillisesti kutsua vaikkapa heidän managerikseen. Espanjalainen Made Mata opettaa muun muassa austaralialaisen didgeridoon, eli aboriginaalien soittaman muoviputkesta ja mehiläisvahasta valmistetun puhaltimen, rakentamista. Minua on pitkään kiehtonut tuo soitin ja järjestin päiväkotiimme pienen kurssin, Rouhio kertoo.

– Kutsuin espanjalaiset ystäväni myös Rauman mökillemme ja ajattelin, että josko siinä samalla saisimme kurssin Raumallekin. Halmisen Esalta saimme hyvän tilan käyttöön osoitteesta Syväraumankatu 14. Juhannuksen jälkeisestä tapahtumasta, joka pidetään siis maanantaina 23. kesäkuuta illalla neljästä seitsemään, löytyy lisätietoa Facebookista ja sitä kautta voi myös ilmoittautua tai vaikka soittamalla minulle numeroon 0505966588.

Didgeridoo-työpajassa tehdään omat didgeridoot muoviputkesta ja mehiläisvahasta. Tarkoitus on myös harjoitella puhallustekniikkaa, rytmiikkaa ja kiertoilmahengitystä.

– Lopetamme pajan rentoutusmeditaatioon didgeridoon säestyksellä. Materiaalimaksu on kymmenen euroa ja opettajalle voi koulutuksesta maksaa omantunnon mukaan. Opetusmaksu on vapaaehtoinen.

Mutta ei tämä tähän jää, sillä tiistaina 24. kesäkuuta myös kello 16 ja 19 välillä pidetään saman opettajan, Made Matan, johdolla Lensun päiväkodissa rumputyöpaja.

– Siellä oppii perusrytmit nopeasti ja simppelisti. Illan aikana pääsee tutustumaan myös esimerkiksi tresillo- ja flamenco-rytmeihin.

Lisätietoja kurssien aiheista löytyy muun muassa näiden linkkien takaa:

http://sonicbaths.com

http://youtu.be/BMpCrWLqmW4.