Enää pientä laittoa – koulut tyytyväisiä uusiin tiloihin

Euran yhteiskoulun uudet tilat vaativat vielä hiukan niin sanottua laittoa. Käyttöön saadaan kuitenkin pikaisesti uudet viisi perusluokkaa, teknisen ja tekstiili työn luokat ja taideluokka. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Rauman seudulla uusista, vielä hiukan maalintuoksuista mutta toimivista, koulutiloista pääsevät nauttimaan Naulan koulun alakoululaiset ja Euran yhteiskoululaiset.

Naulan alakoulun kuusi luokkaa muuttivat kokonaan uusiin tiloihin Pyynpään koulun viereen. Naulan alakoulun sisätiloista ei heti huomaa, että rakennus on koottu niin sanotusti viipaleista.

Koulun rehtori Taina Suvikkaan mukaan henkilökunta on iloinen ja tyytyväinen väliaikaisratkaisuun.

– Rakennuksessa on juuri meille suunniteltuja tiloja. Luokkahuoneiden välissä on aina pienempi ryhmätila, johon on käynti molemmista luokista. Meillä on kuitenkin aika paljon oppilaita, jotka tarvitsevat rauhallista ja välillä eriytettyäkin ympäristöä.

Sekä Naulan että Malmin koulut siirtyvät suunnitteluvaiheessa olevaan Pohjoiskehän kouluun sen valmistuttua vuonna 2019.

Euran yhteiskoulun peruskorjauksen toisen vaiheen tilat luovutettiin koulun käyttöön muutama viikko sitten. Remontoiduissa tiloissa on kuvataiteen luokan lisäksi tekstiili- ja teknisen työn luokat ja viisi perusluokkaa.

Kakkosvaiheesta on vielä työn alla jouluksi valmistuvat kaksi kotitalousluokkaa ja musiikinluokka.

Nyt käyttöön otettavissa luokkahuoneissa oli vielä, torstaina koulun kellojen soidessa lukuvuoden ensimmäistä kertaa, joitakin pieniä yksityiskohtia kesken.

Euran perusopetuspäällikkö Jaakko Laeslahti uskoo kuitenkin, että muutaman viikon kuluttua on luokkahuoneissa kaikki valmista.