Kalle Lindroth vetää duokeikan Raumalla Ida Paulin kanssa: ”Pitää elää, että saa lauluja aikaiseksi”

Kalle Lindroth ja Ida Paul muodostivat duon reilu vuosi sitten vähän kuin vahingossa. Levy-yhtiön biisintekoleirillä tavannut kaksikko totesi, että musiikin tekeminen yhdessä voisi toimia. Albumi ilmestyy syksyllä. Kuva: Warner Music Finland

Pääosassa Helsingin kaupunginteatterin Kirka-musikaalissa, juontajana paluun tekevässä Bumtsibum!-viihdeohjelmassa, kappaleita Antti Tuiskulle ja Diandralle. Ja nyt uusimpana musiikin kirjoittamista omaa projektia varten, duolle, jossa toisena osapuolena on Ida Paul.

Hengästyttävää, mutta Kalle Lindrothin äänessä ei kuulu kiire. Hän sanoo, että pitää elää, että saa lauluja aikaiseksi.

Tänään lauantaina Raumalla Sinisoihdussa esiintyvä muusikko, näyttelijä ja juontaja viettää nyt kuitenkin ”tasaisen flown” aikaa.

– Olen yrittänyt vähän höllätä tahtia, nähdä kavereita ja olla perheen kanssa.

Käytännössä se tarkoittaa jalkapallon pelaamista ja sen seuraamista.

Lindroth tunnustautuu suureksi futisfaniksi. Hänen lempiseuransa on FC Barcelona, joka vastikään nousi epätoivoisesta tilanteesta mestarien liigan puolivälieriin. Se hävisi avausottelun Paris Saint-Germainia vastaan tylysti 4–0 mutta takoi toisessa osaottelussa sensaatiomaisen 6–1-voiton ja jatkopaikan yhteismaalein 6–5.

– Joo, nyt on ollut kiva olla seuran kannattaja, Lindroth iloitsee.

Kalle Lindroth tuntuu olevan kaikkialla, ja niin on ollut jo pitempään.

Ura alkoi Smak-yhtyeen solistina vuonna 2001 ja pari vuotta myöhemmin mies näytteli Kotikatu-sarjassa Juusoa.

Nuortenohjelma Summeria Lindroth juonsi useampana vuonna vuodesta 2008 lähtien.

Akustisilla keikoilla Lindroth käy yhdessä toisen laulaja-lauluntekijän, Ida Paulin kanssa. Yli vuoden verran musiikkia tehneen kaksikon tiet kohtasivat levy-yhtiön biisntekoleirillä heidän kirjoittaessaan materiaalia muille artisteille.

– Tutustuimme toisiimme, mutta leireillä emme vielä työskennelleet yhdessä. Oli kuitenkin sellainen tunne, että jotain pitäisi tehdä. Todettiin, että kun lähdetään kotiin, kirjoitetaan yksi biisi yhdessä.

Se biisi oli Hakuammuntaa. Levy-yhtiökin tykkäsi kappaleista, joita kaksikko teki vuosi sitten keväällä. Duon ensimmäinen albumi julkaistaankin syksyllä.

Rauman-keikka on Kalle Lindrothin ja Harvardissa opiskelevan Ida Paulin viides duo-keikka tänä vuonna. Lindroth on innoissaan ja onnellinen. Duo on nyt hänen urallaan numero yksi.

– Tämä meidän duo on tosi hieno juttu, sillä tätä ei ole varta vasten rakennettu vaan se on syntynyt luonnostaan.

– Teemme vanhanaikaisella singer-songwriter-meiningillä musiikkia tähän päivään tuotettuna. Kaksi ihmistä, kaksi kitaraa ja kaksi ääntä, Lindroth luonnehtii.

Viime keskiviikkona julkistettiin duon kolmas kappale Kun tää loppuu. Lindroth on malttamaton.

– Tekisi mieli julkaista kaikki biisit jo nyt, mutta pitää vielä odotella. Suoratoiston takia nykyään julkaistaan biisi kerrallaan.

Jos ei pääse lauantaina keikalle kuuntelemaan Kalle Lindrothia livenä, voi miehen tekemisiin perehtyä television välityksellä.

MTV3 kaivoi arkistosta Bumtsibumin ja freesasi sen uudella juontajalla ja uusilla joukkuekapteeneilla.

Kalle Lindrothin juontaman Bumtsibumin toista joukkuetta kipparoi Heikki Puhakainen (kesk.). Hänen joukkueessaan tänään lauantaina kisaavat Paula Koivuniemi ja Pete Parkkonen.

Kalle Lindroth tarttui mielellään juontajan pestiin.

– Koen, että pitää tehdä aina sitä, mikä sillä hetkellä tuntuu hyvältä.

Hän myöntää, että tilanne on nyt hyvä, sillä hän voi valita.

– Kaikki, mitä teen, teen jonkun muun asian kuin rahan takia. Kaikki valinnat tuntuvat oikeilta.

Bumtsibumin nauhoitukset on jo tehty ja ohjelma juontajan osalta siinä mielessä ohi. Katsojat pääsevät takavuosien klassikon uutta versiota vasta nyt katsomaan.

12-osaisen ohjelman ensimmäisessä osassa Heikki Puhakaisen ja Lasse Viiraisen kipparoimissa joukkueissa nähdään Katri Helena, Paula Koivuniemi, Elias Kaskinen ja Pete Parkkonen.

Ida Paul & Kalle Lindroth la 18.3. Ravintola Sinisoihtu. Bumtsibum la 18.3. MTV3 klo 20.