Kesän kaunein kakku kootaan kulhoon

Moni kakku päältä kaunis. Tämä sulotar myös maistuu hyvältä.

Täytekakku on monille keskinkertaisena leipurina itseään pitäville, kuten allekirjoittaneelle, ehkä yksi vaikeimmista leivonnaisista toteuttaa.

Onneksi tähän hätään on kohtalaisen simppeli ratkaisu, ja se on kulhokakku.

Pohja valmistetaan yhtenä ohuena kerroksena, jolloin lässähtämisen vaaraa ei ole. Pohjakerrokset liimataan kasaan liivatetta sisältävillä kesäisillä marjatäytteillä ja kakku kootaan kulhoon, jossa se saa jämäköityä muotoonsa ajan kanssa.

Sokerimassakuorrute on pientä sorminäppäryyttä vaativa mutta palkitseva koristelutapa, sillä koko kakun peittämällä saa tumpelompikin leipuri aikaan oikeasti siistin kakun.

Sokerimassasta valmistuvat myös söpöset koristeet painomuottien avulla ja ilman sen suurempaa päänvaivaa.

Kun kakku kootaan kahden litran kulhoon, riittää jutun kakkupohjaohjeesta neljään taikinakerrokseen – yhteen pieneen, kahteen keskikokoiseen ja yhteen suureen eli kulhon suuaukon kokoiseen. Toinen keskikerroksista tulee kylläkin tässä tapauksessa koota jo leikellyn pohjan jämäpaloista, mutta se ei haittaa vaan komeus pysyy kyllä koossa kulhometodin ansiosta.

Mikäli teet kakun hiukankin isompaan kulhoon, valmista suosiolla kaksi pohjasatsia.

Jatka jutun lukemista maksuttoman näköislehden parissa täällä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut