Kipparinpuiston syyskausi alkaa maanantaina

Oiva, 1,5 vuotta on tuleva Kipparikerholainen. Lähihoitaja Terhi Lindfors (vas.) ja lastentarhanopettaja Minna Niemensivu avustavat pikkumiestä Kipparinpuiston "pesukoneessa". Kuva: Jussi Hietikko

Rauman Kanalin partaalla sijaitseva Kipparinpuisto käynnistelee syksyn kerhotoimintaansa. Maanantaina 14.8. alkava syys-talvikauden toiminta jatkuu ensi kesäkuun 1. päivään saakka.

Kipparikerhot ovat avoimen varhaiskasvatuksen kerhotoimintaa, joihin voivat osallistua 2,5–5-vuotiaat kotihoidossa olevat lapset. Kipparinpuistossa on myös perhetoimintaa, johon lapset osallistuvat yhdessä oman aikuisen kanssa.
Jos lapsi on päivähoidossa, varhaiskasvatuskerhoon ei voi tulla.

Kipparinpuistossa kerhotoimintaa vetävät lastentarhanopettaja Minna Niemensivu sekä lähihoitaja Terhi Lindfors. Kesäkaudella puistossa on myös kesätyöntekijöitä, sillä Liikennepuiston Lokari-autoajelut vaativat lisähenkilökuntaa.

– Lokari-autot ovat jo talviteloilla, mutta Liikennepuiston pyörät ja polkuautot ovat käytössä vielä perjantaihin 18.8. saakka, jolloin niillä voi ajella viimeisen kerran tänä kesänä, Minna vinkkaa.

Eri tahot, kuten esimerkiksi päiväkotiryhmät voivat kuitenkin varata pyöriä ja polkuautoja käyttöönsä.

Kipparikerhotoimintaan voi osallistua kerran tai kaksi kertaa vikkossa ennalta sovittuina päivinä. Maanantai- ja keskiviikkoaamupäivisin kokoontuvat 3–5-vuotiaat, jotka käyvät kerhossa kahdesti viikossa. Samojen päivien iltapäivät ovat viisivuotiaille. He viettävät toisen iltapäivästä puistossa, toisen metsässä joko Äijänsuolla tai Uudenlahden Metsämörri-laavulla.
Ryhmien koot ovat 10–12 lasta.
Torstaisin puistossa kokoontuvat perheet kello 9–13.

– Korostamme ulkoilua, joten kaikki toiminta tapahtuu pääasiassa ulkona. Käytössämme on kuitenkin myös sisätila, jonne voimme kovalla sateella tai pakkasella kokoontua vaikkapa askartelemaan, Minna Niemensivu selvittää.

Kokemus on osoittanut, että sää ei ole kipparikerholaisille ongelma – paremminkin päin vastoin:

– Kun sataa, niin lapset haluavat ehdottomasti olla ulkona, sillä silloin pääsee kunnolla leikkimään kuraleikkejä, Minna nauraa.

Puiston ohjaajat muistuttavat, että kerhotoiminnan aikana Kipparinpuisto on avoinna myös muille puiston käyttäjille aivan normaalisti.

Ja mikä parasta, kerhon avoinna olevasta leluvarastosta saa kuka tahansa vapaasti lainata leluja puistoleikkeihinsä.

Kipparinpuiston syksyn aamupäiväkerhot ovat jo täyttyneet, mutta iltapäiväkerhoissa ja perhekerhossa on vielä tilaa. Kerhojen osallistujamäärissä tapahtuu koko ajan muutoksia, joten vapaita paikkoja voi tiedustella ympäri vuoden.

– Kipparinpuiston puhelinnumero on 044 793 5145. Siihen voi soitella ja tiedustella vapaita paikkoja, Minna Niemensivu vinkkaa.
Kipparinpuistolla on myös omat Facebook-sivut. Lisätietoja saa myös Rauman kaupungin avoimen varhaiskasvatuksen nettisivuilta.