Kurvaa luudalla lankalauantain noitien kokoontumisajoihin U:gin torille

Noitien kokoontumisajot järjestettiin Uudenkaupungin torilla toista kertaa viime pääsiäisenä. Vuosi sitten toritapahtuma kiinnosti reippaasti yli sataa. Moni heittäytyi pääsiäistunnelmaan pukeutumalla noidaksi. Kuva: Mari Jalava

Hyppää luudalle, kurvaa paikalle! kannustaa Uudessakaupungissa tänään lauantaina järjestettävien noitien kokoontumisajojen taustajoukkoihin lukeutuva Kerttu Aaltonen.

Noitatirehtööriksi itseään tituleeraava Aaltonen kertoo, että toritapahtuman kävijätavoite on 400-vuotisiaan juhlivan U:gin kunniaksi pyöreät 400. Kolmatta kertaa järjestettävä tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta.

– Viime vuonna paikalla oli jo reippaasti yli sata noitaa, noitatirehtööri hehkuttaa.

Torille voi pyyhältää vaikka noidaksi, velhoksi, kissaksi tai muuksi satuhahmoksi pukeutuneena.

– Asuun voi halutessaan panostaa paljon, tai sitten kietaista vain yksinkertaisesti huivin päähän tai essun ylle, Aaltonen kannustaa.

Nukketeatteri Piironginlaatikon järjestämässä tapahtumassa on ohjelmassa kello 10–14 välillä tanssia, laulua ja musiikkia, luutarallia sekä luudantuunauspaja. Torilla on myös myyjäiskojuja ja kauppiaita.

Seurakunnat järjestävät pääsiäisen aikaan useita messuja ja muita tilaisuuksia. Pääsiäisyön messu alkaa lauantaina kello 22 Pyhän Ristin kirkossa. Vanhan käsikirjan messu järjestetään puolestaan maanantaina kello 10 Pyhän Ristin kirkossa.

Avainseurakunnan perinteisen Pääsiäisen sanoma -esityksen yleisönäytös on sunnuntaina kello 18. Pyhärannan kirkossa järjestetään maanantaina toisen pääsiäispäivän musiikkikirkko kello 18 alkaen.

Tornion Kaupunginteatteri esittää maanantaina kello 16 Markuksen evankeliumi -esityksen Pyhän Ristin kirkossa. Väliaikakahvit juodaan seurakuntatalolla.

Jos kotona olo tympii toisena pääsiäispäivänä, suunnaksi voi ottaa myös Lapin työväentalon. Lapin Tempo järjestää siellä silloin 70-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi teatteri- ja musiikkitapahtuman, joka sopii koko perheelle.

Työväentalolla on ohjelmassa Teatteri Kuperkeikan Paljon melua makkarasta -esitys ja Sähköankerias-yhtyeestä tutun Kimmo Haikosen lavashow.

”Asuun voi halutessaan panostaa paljon, tai sitten kietaista vain yksinkertaisesti huivin päähän tai essun ylle.”
Noitatirehtööri Kerttu Aaltonen