Lauantaina ei tarvitse kokata kotona

Nyt lauantaina ei tarvitse kokkailla itse kotona, sillä Ravintolapäivä nostaa esiin toinen toistaan mukavampia pop-up-ravintoloita ja -kahviloita.

Raumalla avautuu ensimmäistä kertaa Pitsimissikahvila, joka järjestetään kisan juhlavuoden eli 40. missin valinnan kunniaksi. Tarjolla on suolaista ja makeaa, muiden muassa Pitsimissileivos, jonka on suunnitellut ja tehnyt vuoden 2007 Pitsimissi Hanna Östman.
Paikalla on myös hallitseva Pitsimissi Ulrika Mäkinen. Pitsimissikahvila löytyy osoitteesta Kauppakatu 8, avoinna klo 10–14.

Thai Thae -niminen pop-up-ravintola tarjoaa aitoja thaimaalaisia makuja Uotilan Sinisellä koululla. Thai-tyylisistä ruoka-annoksista voi valita mieleisensä 10 euron hintaan. Myynnissä on myös vasta paistettuja kasvistäytteisiä kevätkääryleitä. Myös take away -mahdollisuus. Thai Thae, Uotilan sinisellä koululla, Tuomistontie 2, avoinna klo 11.30-14.30.

Vietnamilaista katuruokaa tarjotaan Männistön lippakioskilla. Ravintolapäivän ruokaherkut loihtii vietnamilainen vieraileva kokki An yhdessä lippakioskin emännän kanssa. Tarjolla on kolme eri annosvaihtoehtoa. Ruokia saa myös kotiin vietäväksi. Männistön lippakioskin osoite on Syväraumankatu 1, avoinna klo 12–17.

T-Bikaruokalaa pyörittää partiolippukunta Tasalam Boja ry. Partiotalon pihalla häärivät kokkeina lippukunnan eri-ikäiset partiolaiset. Tarjolla on makkaraperunat lihapullilla, muurinpohjalettuja, joita voi myös itse paistaa avotulella sekä pannukahvia, teetä ja mehua. Pop-up-ruokalan tuotto menee Tasalam Boikien ensi syksyn toimintaan. Rauman Partiotalo sijaitsee Lemsankatu 2:ssa ja T-Bikaruokala on avoinna klo 11–18.

Kaverikahvila Villasukka avautuu Pyhärannassa. Kyseessä on ”hyväntuulinen kaverikahvila”, jossa voi nautti uunituoreita karjalanpiirakoita, kakkuja sekä kahvia ja teetä. Kahvila on avoinna klo 12–16 osoitteessa Vanha Turuntie 73, Ihode.

Pyhämaan Aurinko on pop-up-ravintola, joka on avoinna vain neljä kertaa vuodessa Ravintolapäivänä. Se sijaitsee Portin kerhohuoneella. Noutopöydästä löytyy monipuolisesti kotoisia ruokia. Noutopöytä on katettuna klo 12–15, hinta 10 e/ruokailija. Paikan osoite on Pyhämaantie 1077, Uusikaupunki.

Villiruokaa tarjotaan Euran Koskeljärvellä kevätluonnossa erämaajärven rannalla, jossa saa paitsi villiruokamaistiaisia, myös päivityksen villivihannesosaamiseen. Osoite on Härkäluomantie 184, Eura klo 15–20.

Mukiruokaa on tarjolla ”kvartaaliravintola” Riskun Kulmassa Säkylässä. Menusta löytyvät Kulman leipä ja salaatti, Kulman keitto ja Kulman crepe. Kaikki annokset tarjoillaan raikkaassa ulkoilmassa mukeista. Kello 16–18 avoinna olevan Riskun Kulman löytää osoitteesta Rantatie 347, Säkylä.


www.restaurantday.org/fi