Lauantaina jaettava 28,4 miljoonan euron ennätyspotti houkutteli raumalaisetkin täyttämään Lotto-kuponkeja

Rauman Torin R-kioskilla lotonnut Aulis Laakso päätti tuplata rivinsä kuultuaan, että tuplaamalla voi saada lauantaina jopa 28,4 miljoonan potin. R-kioskin kauppiaan Mari Kohvakka valmiina vastaanottomaan Laakson kupongit. Kuva: Henriikka Korte

Lotossa voi illan arvonnassa voittaa ainoalla täysosumalla kaikkien aikojen ennätyssumman eli 28,4 miljoonaa euroa, jos tuplaus osuu riviin. Ilman tuplaamistakin päävoitto on kaikkien aikojen suurin, 14,2 miljoonaa euroa.

Tänään Urhon päivänä tarjolla oleva Iso-Urho-potti painaisi käytetyimpinä eli 50 euron seteleinä runsaat 533 kiloa, kerrotaan Veikkauksen nettisivuilla.

Liisa ja Aulis Laakso kävivät laittamassa omat onnennumeronsa sisään Rauman Torin R-kioskilla perjantaiaamuna. Pariskunta pelasi lottoa kumpikin omilla onnenriveillään, joita on käytetty vähintäänkin parikymmentä vuotta.

– Lottoamme säännöllisesti. Numerot on valittu niin, että ovat itselle tärkeitä numeroita.

Suurempaa lotto-onnea ei Laakson pariskuntaa ole kohdannut, mutta vaimon sukulaiset ovat loton alkuaikoina muutaman komeahkon potin saaneet.

– Niihin vuosiin meni meidänkin lottolykky, nauravat Liisa ja Aulis Laakso.

Rauman Torin R-kioskin kauppias Mari Kohvakka kertoo, että lottoajat ovat olleet hyvin tietoisia suurpotista.

– Lottointoa on kasvattanut myös se, että Veikkauksella on käynnissä kestotarjous, jossa kymmenen viikon hinnalla saa pelata 11 viikkoa.

Viime lauantain pelatuin rivi oli ruudukon kolmas pystyrivi eli 03, 09, 15, 21, 27, 33 ja 39. Toiseksi suosituin oli kestosuosikki 1–7. Helpoimpia rivejä pelaten ennätyspottikin sulaa kymppitonneiksi.

Numero 40 teki paluun lottoruudukkoon viime vuoden marraskuussa. Suurin numero ei ole Veikkauksen mukaan vielä ottanut paikkaansa riveissä. Viime kierroksella numeroa 40 pelattiin pelaajien itsensä valitsemissa riveissä vähiten eli 0,95 prosenttia.

Veikkauksen suunnittelupäällikkö Marko Aaltonen kertoo, että peli-innostus nousee aina potin yltäessä ennätyslukemiin.

– Kaikkien aikojen lottokierros oli ystävänpäivänä 2015. Silloin tuli 13,9 miljoonan euron ennätyskierroksella kaksi täysosumaa, molemmat tuplattuna ja molemmat kymmenen hengen porukoille, nauraa Aaltonen.