Lions Club Rauma Reimari juhlii viikonloppuna työn merkeissä

LC Rauma Reimarin presidentti ja Silakkamarkkinoiden isäntä Veikko Valavuo on saanut vielä viime hetken puhelinsoittoja markkinamyyjiltä, jotka haluaisivat myyntipaikan viikonlopun markkinoilta. Kuva: Elina Helkelä

Lauantaina käynnistyvät kaksipäiväiset Rauman Silakkamarkkinat levittäytyvät jälleen Kanalin ja teatterin ympäristöön.

Markkina-alue on suunnilleen sama kuin aikaisempinakin vuosina. Myyntipaikkoja alueella on 240, joista maanantai-iltapäivään mennessä myymättä oli vielä kaksi.

– Myyjiä on tulossa noin 160 ja valtaosa heistä on sellaisia, jotka vuodesta toiseen osallistuvat markkinoillemme, Lions Club Rauma Reimarin presidentti ja Silakkamarkkinaisäntä Veikko Valavuo kertoo.

Rauman 29. Silakkamarkkinoilla on myynnissä muiden muassa kalatuotteita, ruokia, puutarhojen antimia, marjoja ja vaatteita.

Molempina päivinä kello 9 alkavilla markkinoilla on runsaasti ohjelmaa, josta vastaavat pääasiassa paikalliset tekijät ja taitajat.

– Haluamme nostaa esille paikallisia osaajia, sillä näin tuemme myös heidän toimintaansa. Palkkaa emme maksa, mutta olemme avustaneet heitä aiemmin, joten vastavuoroisesti he tuottavat meille ohjelmaa.

Silakkamarkkinat ovat LC Rauma Reimarin koko vuoden tärkein aktiviteetti, josta saatu tuotto käytetään hyväntekeväisyyteen.

Veikko Valavuo arvioi, että tänä vuonna klubi pystyy lahjoittamaan noin 15 000 euroa erilaisiin tukikohteisiin.

Kuluva vuosi on Reimarin 45-vuotisjuhlavuosi, jota klubi viettää työn merkeissä; lähes kaikki 37 reimarilaista puolisoineen työskentelee viikonloppuna markkinoilla erilaisissa tehtävissä.

Kesällä osa klubilaisista taas osallistui Sepän talon maalaustalkoisiin.

Lions-liikkeelläkin on parhaillaan juhlavuosi. 100-vuotiasta kansainvälistä hyväntekeväisyysjärjestöä muistetaan Silakkamarkkinoilla raumalaisten klubien yhteisellä teltalla.

– Siellä voi vaikkapa ilmoittautua mukaan lions-toimintaan, Veikko Valavuo vinkkaa.

Rauman Silakkamarkkinat Kanalinrannassa 16.–17.9. la klo 9–17 ja su klo 9–16.