Luonnon päivä houkuttelee retkeilemään ja nukkumaan yön ulkona

Ihanaa herätä aamulla teltassa! Kesäyön taika kutsuu ulos nukkumaan tänään lauantaina.

Lauantaina 17.6. vietetään valtakunnallista Suomen luonnon päivää myös Rauman seudulla. Silloin voi joko nukkua yötä taivasalla Raumalla ja Uudessakaupungissa tai nauttia nokipannukahvit Päivärannassa.

Nuku yösi ulkona -tapahtuma on Reksaaressa. Kokoontuminen on kello 18 Omenapuumaan luontopolulla (Taipalmaantie 291), josta patikoidaan pari kilometriä meren rantaan. Sieltä siirrytään Reksaareen soutuveneellä.

Reksaaren-retkelle kannattaa ottaa tarvittavat varustukset yöpymistä varten, kuten teltta, ellei sitten halua nukkua taivasalla. Oman retkikeittimen voi ottaa mukaan, mutta sellaisen voi lainata paikan päälläkin.

Omat eväät ovat myös tarpeen. Aamuksi retkeilijät saavat puuroaineksia. Yöpymispaikalla saaren retkeilyalueella on saatavilla juomavettä, ja myös vessa on käytössä. Saunaan ja uimaankin pääsee.

Rauman Ladun tapahtumassa ohjelmassa on myös mm. opastusta retkeilyyn sekä patikointia saaren luontopoluilla. Tapahtuma on maksuton.

Yö nukutaan ulkona myös Uudessakaupungissa. Pääpaikka on Vakka-Suomen Ladun Metsälehdon sauna kello 18 alkaen.

Mukaan kannattaa ottaa retkivarusteet sekä eväitä. Terassillakin on tilaa nukkua. Puffetissa on myynnissä muun muassa makkaraa, kahvia ja pullaa. Saunakin lämpiää.

Nurmesluodon Päivärannassa vietetään Luonnon päivää lauantaina klo 15–19. Paikalle pääsee esimerkiksi omalla kajakilla, kanootilla tai veneellä.

Ilmainen yhteiskuljetus Päivärantaan on Merijakamon laiturilta (Suvitie 4), ja vene lähtee kello 14. Kyytiä varten tulee ilmoittautua (tekstiviesti puh. 050 438 8490, mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä). Paluukyyti on illalla kuudelta.

Päivärannassa on muun muassa opastettu luontoretki lähimaastossa ja uuden nuotiopaikan avajaiset nokipannukahveineen. Saunassakin voi piipahtaa tai ihastella lampaita, poneja, kanoja ja kukkoa (lisätietoa: facebook: selkamerenystavat).

Lue lisää täältä.