Nettirekisteristä apua kodin etsintään

Vapaita vuokra-asuntoja Raumalla -nettirekisteri on otettu hyvin vastaan. Sivuston kautta on saatavilla jo toistakymmentä asuntoa. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Rauman kaupungin nettisivuilla otettiin reilu viikko sitten käyttöön Vapaita vuokra-asuntoja Raumalla -nettirekisteri.

Rauman kaupungin sekä kiinteistövälittäjien ylläpitämän vuokra-asuntorekisterin avulla tulijan on mahdollista tutustua asuntotarjontaan tai itse ilmoittaa sinne vapaana olevasta asunnosta.

Rekisterissä on tällä hetkellä jo toistakymmentä vuokra-asuntoa.

– Palvelu on otettu mukavasti vastaan. Ilmoituksia vuokra-asunnoista tulee koko ajan lisää, sanoo palvelusivun yhteyshenkilönä toimiva Sirpa Liukkonen.

Raumalle tulijan ja vuokra-asuntoa etsivän kannattaakin ensitöikseen tarkistaa vapaana olevien asuntojen tilanne netistä osoitteesta www.vuokra-asunnot.rauma.fi.

– Tällä hetkellä vuokralle on tarjolla monenlaisia asuntoja rivi- ja kerrostalohuoneistoista omakotitaloihin. Osa on mahdollista vuokrata myös kalustettuna.

Kaupungin ajatuksena on tarjota kaupunkilaisille ja uusille asukkaille mahdollisimman kattava tarjotin asumisesta. Sivustolla on nyt mukana myös muutama kaupungin oma vuokra-asunto. Niitä on tarkoitus tulla tulevaisuudessa lisää.

– Markkinoimme palvelua myös Uuteenkaupunkiin töihin tuleville. Toiveissa on, että saisimme tänne länsirannikolle uusia asukkaita.

Sivuston kautta voi selata vapaita kohteita mutta myös lisätä oman kohteen listalle. Ilmoitus julkaistaan hyväksymisen jälkeen.

– Kun kohde on vuokrattu, siitä on ilmoitettava heti minulle. Muussa tapauksessa ilmoitus poistuu listalta automaattisesti 3 kk:n kuluttua, jos sitä ei siihen mennessä ole vuokrattu, selvittää Liukkonen.

Palvelupiste Pyyrman auttaa tarvittaessa, mikäli palvelun käytössä ilmenee kysyttävää.

– Ilmoituksen saa rekisteriin, vaikka ei itsellä nettiyhteyttä olisikaan. Kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä.