Nopperlan kylän oma maalaisfestari Karjurock ei poikkea hyväksi havaitulta tieltä –  esiintyjiä Tuiskusta Siltsuun

Karjurock teki vuosi sitten kävijäennätyksensä. Järjestäjät toivovat, että maalaisfestarit onnistuisivat houkuttelemaan Uuteenkaupunkiin 15000 kuulijaa myös jatkossa. Kuva: Marko Savolainen

Karjurock jatkaa tutulla tiellä. 11. kertaa järjestettävien maalaisfestarien promoottori Robert Sainio lupaa, että Lokalahdelta Nopperlan tilalta jokainen löytää torstain ja lauantain välillä mieleistänsä kuultavaa.

– Pyrimme tarjoamaan kaikkien genrejen ystäville jotain, Sainio kiteyttää.

– Tänä vuonna lavalle nousee erittäin kovia hevinimiä, esimerkiksi Sonata Arctica, joka keikkailee hyvin vähän kotimaassa. Pop- ja nuorisopuolella kärkipäässä on Antti Tuisku. Finnhittien kuninkaat Danny, Frederik ja Tapani Kansa esiintyvät vanhempaa väkeä ajatellen, hän esittelee.

Tapahtuman taustajoukkoihin kuuluva Marko Savolainen totesi vuosi sitten Länsi-Suomessa (LS 13.7.), että Karjurockin tavoite on edelleen sama kuin vuosikymmen sitten: olla maailman paras maalaisfestari.

Tapahtuman järjestäjät allekirjoittavat tavoitteen koko kylän yhteisestä jutusta edelleen. Lokalahdelle on saapunut jo muutamana kesänä 15 000 kuulijaa Karjurockin houkuttelemana. Nyt pyrkimyksenä on kasvun sijaan vakiinnuttaa kävijämäärä tälle tasolle.

– Kasvuponnisteluita ei ole. Niin kauan tätä tapahtumaa on järjestetty, ettei sitä toisaalta ihan helpolla lopeteta.

Suomen festarikentällä riittää kilpailua. Sainio arvioi, että Karjurockin valttikortti on Nopperlan kylän aito maalaismiljöö.

– Vaikka muitakin festareita järjestetään maaseudulla, usein kyse on leirintäalueesta. Me olemme aidosti maaseudun keskellä.

Karjurock järjestetään toimivan maatilan pihassa ja ympäristössä.

– Harvalla festarialueella seistessään voi hiukan kauemmas katsoessaan nähdä ylämaankarjaa tai biisoneja laiduntamassa. Se taitaa olla merkki siitä, että olemme aika maalla, Sainio naurahtaa.

Lokalahdella festarielämys ei rajoitu pelkkään musiikkiin. Jos eläimet kiinnostavat, viikonlopun aikana voi osallistua opastetuille kierroksille, jotka vievät mainittujen biisonien ja karjan luokse.

Vuosittain vaihtuvan teeman mukainen ruoka on perinteisesti ollut osa Karjurockia. Tänä vuonna festivaalialueen ruokateema on fine dining.

Karjurock on profiloitunut koko perheen tapahtumaksi. Omalta osaltaan imagoa on vahvistanut torstaisin vietettävä perhepäivä, joka on omistettu lapsille.

Anniskelualueet ovat luonnollisesti k18-alueita, mutta muuten festareille voi osallistua koko perheen voimin.

– Yleisalueet ovat rauhallisia, joten perheen nuorimmatkin voivat hyvin olla mukana tapahtumassa.

"Vaikka muitakin festareita järjestetään maaseudulla, usein kyse on leirintäalueesta. Me olemme aidosti maaseudun keskellä."
Robert Sainio

Karjurock ei jätä 100-vuotisiaan juhlivaa Suomea huomioimatta

Karjurock tuo Nopperlan kylään laajan kattauksen artisteja. Viikonlopun avaava torstai on perhepäivä. Päivän ohjelmistoa laadittaessa on otettu erityisesti huomioon perheiden pienimmät.

100-vuotiaan Suomen juhlavuotta ei jätetä huomioimatta maaseutufestareilla. Lauantaina isänmaalisiin tunnelmiin voi virittäytyä Varusmiessoittokunnan Showbandin keikalla. Karjurockin esiintyminen on kesän ainoita festarikeikkoja, joita showbändi tekee kuluvana vuonna.

Torstain esiintyjät
Jokeri pokeri box -taikashow, Benjamin, Arttu Lindeman ja illan päätteeksi puistonpenkkikonsertin vetävä Jari Sillanpää.

Perjantain esiintyjät
Lauri Tähkä, Sonata Arctica, Michael Monroe, The Animals and friends ja Laura Voutilainen.

Lauantain esiintyjät
Nikke Ankara, Antti Tuisku, Vesala, The 69 eyes, Santa Cruz, Ellinoora, Varusmiessoittokunnan showband sekä Finnhittien kuninkaat.