Östman lähti ja Kukkonen lähtee Lukon toimistolta uusiin haasteisiin

Marko Östman jatkaa edelleen raumalaisen urheiluviestinnän parissa, mutta omassa yrityksessä työnkuva leviää myös muille aloille. Kuva: Arkisto/Juha Sinisalo

Rauman Lukon organisaatiossa on tapahtunut muutoksia. Ulospäin näkyvä muutos on, että Lukko tiedotti torstaina etsivänsä uutta myyntipäällikköä.

Tehtävänsä Lukon toimistolla jättää Sami Kukkonen.

– En oikein voi vielä kertoa tulevaisuuden suunnitelmiani, mutta mitään draamaa tähän ei liity. Itse olen päättänyt siirtyä eteenpäin. Vielä pari viikkoa tehdään Lukkoa, Kukkonen kertoi.

Myös Lukon entisen markkinointi- ja viestintäpäällikkön Marko Östmanin työpiste on vaihtunut. Östman lähti Lukosta ja on mukana uudessa syksyn aikana lanseerattavassa viestintäyrityksessä.

– Olemme ulkoistaneet tiedottamisen ja viestinnän heille. Ulospäin muutos ei näy käytännössä mitenkään, mutta Östman hoisi meillä aikaisemmin myös markkinointia ja fanituotteita, Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala kertoo.

Östman on raumalaisessa urheiluelämässä tuttu myös SalBan tiedottajana.

– Olen innoissani siinä mielessä, että saan edelleen tehdä lätkää, mutta pääsen tekemään myös paljon muuta markkinointiviestintää usean eri alan tahoille, Östman sanoo.

Lukon viestintää on kritisoitu sosiaalisessa mediassa viime aikoina siitä, että kaikenlaista tapahtumamainontaa on paljon ja jääkiekkoasiaa vähän.

– Kesän aikana se voi olla ehkä korostunut, koska joukkueen omatoimisen jakson takia jääkiekkorintamalla on hiljaisempaa. On kuitenkin selvää, että myös jääkiekkoa tukevia liiketoimintoja markkinoidaan puolin ja toisin, Östman vastaa.

Hänen mukaansa yhteistyössä Lukon kanssa viestintää on suunniteltu hieman uusia tuulia, mutta niistä Östman pysyy vielä vaiti.

Östman sanoo haluavansa tehdä ”yhteisöllisyyttä korostavaa” viestintää. Hyvänä esimerkkinä hän pitää kevättä 2015, jolloin Rauma eli sinikeltaista pudotuspelikevättä.

Vesitorni valaistiin sinikeltaiseksi, kaupungin keskustaa värjäsivät sinikeltaiset nauhat ja #tiedän-julisteet, kaupunkilaiset pukivat sinikeltaista päälle...

Risto Dufvan valmentama Lukko jäi tuolloin voiton päähän jääkiekkoliigan finaaleista välierissä Tapparaa vastaan.

– Se oli hieno esimerkki siitä, miten tämä kaupunki voi puhaltaa yhteen hiileen. En muista siitä keväästä juurikaan mitään muuta kuin jääkiekon, Östman muistelee.