Palloiluhalli olisi kiva

Siitä on kohta 14 vuotta, kun meistä entisistä raumalaisista tuli eurajokelaisia. Siihen aikaan kylässä, johon muutimme, oli kyläkauppa posteineen kaikkineen, vaan sitä riemua ei kauaa kestänyt.

Pikku hiljaa palvelut vähenivät. Raumalla työssäkäyville sillä ei ollut sinänsä merkitystä, sillä työmatkan varrelle osuu useampikin kauppa.

Jännä juttu muuten, että meiltä Raumalle on paljon lyhyempi matka kuin Raumalta meille, ainakin jos kysytään raumalaisilta.

Kaikkeen tottuu, myös pidempään työmatkaan, vaikka kasitie ei millään muotoa tarjoakaan meille paljon ajaville helpotusta aamuäreyteen.

Eurajokea pidetään etenkin perheille erinomaisena paikkana asua. Siitä olen ehdottomasti samaa mieltä. Meillä on kutakuinkin kaikki, mitä lapsiperhe kaipaa: kyläkoulut, pyörätiet ja harrastusmahdollisuudet.

Harrastuksista puheenollen: uimahalli on yhä silloin tällöin puheenaiheena, mutta mitäpä Eurajoki tekisi uimahallilla?

Eurajoelta ajelee kohtuullisessa ajassa lähialueen uimahalleihin, lisäksi kunta tukee kuntalaistensa uintiharrastusta lähiseudun uimahalleissa.

Sen sijaan palloilu- tai monitoimihallia tarvittaisiin kipeästi. Etenkin pesäpalloilijat kaipaisivat parannusta talviharjoittelumahdollisuuksiinsa: eurajokelaiset pesäpalloilijat harjoittelevat mm. Keskustan koulun salissa, joka on kuitenkin kovin pieni etenkin edustusjoukkueen tarpeisiin.

Lähiseudun, kuten Rauman ja Porin, talviharjoitteluhallit ovat täyteen buukattuja, joten vapaita aikoja on niukasti. Entisen Luvian kunnan puolella on toki hyvä halli, mutta kas, siellä ei saa pesäpalloilla.

Valoa tunnelin päässä näkyy sentään suojaverkkojen verran – sellaiset on kuuleman mukaan tulossa Yhteiskoulun saliin.

Myönnettävä kuitenkin on, että ulkokenttä on erinomainen, samoin hiljattain muodonmuutoksen kokenut jalkapallokenttä.

Futiskentältä taisi kuitenkin Suomen sähköisin kunta unohtaa jotain – nimittäin valot.

Loppusyksystä pikkujuniorit kipittävät kentällä pimeässä.

Kuten pienissä pitäjissä yleensä, Eurajoellakin ollaan aktiivisesti osallistumassa myös naapureiden asioihin.

Meihin ei-alkuperäisiin eurajokelaisiin huhut eivät niinkään yletä, joskin vanha sanonta ”apinan tuntevat kaikki, mutta apina ei ketään” pitänee tässäkin kutinsa.

Kritiikistä huolimatta yhtäkään Eurajoella asumaani päivää en vaihtaisi pois. Meitä ei saa muuttamaan muualle kuin vasta sitten, jos Eurajoki joskus päättää liittyä Poriin.

Rajansa kaikella, sanoo entinen raumalainen.