Pihat siisteiksi ja risut Hevossuolle

Hevossuon risu- ja haravointijätealueilla riitti vipinää heti maanantaista lähtien, kun kevään risuviikot pyörähtivät käyntiin. Kuva: Elina Helkelä

Keväiset risuviikot ovat alkaneet taas Hevossuon jäteasemalla. Pihojen ja puutarhojen kevätkunnostuksesta tulevat risut ja haravointijätteet saa nyt viedä maksutta jäteasemalle.
Kotitalouden muista jätteistä peritään normaalin taksan mukainen maksu.

Risu- ja haravointijätekentillä alkoi vilske heti maanantaiaamuna, kun viikonloppuna pihojaan siistineet raumanseutulaiset kuskasivat puutarhajätettä Hevossuolle.

Jätehuoltolaitoksella haketetaan vuositasolla kaikkiaan noin 1 000 tonnia risuja ja oksia sekä kompostoidaan 5 00 tonnia haravointijätettä. Näistä suurin osa saadaan talteen juuri risuviikkojen aikana.

Kaksi kertaa vuodessa järjestettävät risuviikot ovat Raumalla tunnettu ja odotettu juttu.

– Kävijämäärät ovat lisääntyneet tasaisesti. Tietenkin sää vaikuttaa paljon siihen, miten innokkaasti raumalaiset pihojaan kunnostavat, vastaava jätehuoltoneuvoja Tarja Sillanpää huomauttaa.

Sillanpään mukaan puutarhajätteen dumppaaminen kaupungin puistoalueille on vähentynyt kiitettävästi viime vuosina.

– Hienoa, että niitä kottikärrykuormia löytyy kaupungin mailta nyt entistä vähemmän. Muistuttaisin, että kaikenlaiset lehti- ja risukasat ovat aina jonkun silmissä. Etenkin uudemmilla, tiheästi rakennetuilla asuinalueilla.

Hevossuon jäteasemalla on yleensä pidetty avoimia ovia aina Rauma-päivänä 17. huhtikuuta. Tänä vuonna avoimia ovia ei järjestetä, mutta sitä vastoin 9.6. asemalla tapahtuu:

– Silloin vietämme Jätteiden Yötä. Ajattelimme pitää paikkaa auki kello yhteen asti yöllä. Alkuillasta olisi tapahtumaa ja näkemistä lapsiperheille. Jätteiden Yössä tarjotaan myös kahvia ja makkaraa, Tarja Sillanpää vinkkaa.

Risuviikot Hevossuon jäteasemalla (Hevossuontie 50) 3.4.–5.5. Avoinna ma–pe klo 7–18.
Lapissa risu- ja haravointijätteita otetaan vastaan seuraavasti: Oksat ja risut: Euran Energia Oy, Seppolantien päässä, ei aikarajoitusta. Isommat erät sopimuksen mukaan, puh. 0500  122 344. Haravointijäte: Timo Lehtola, puh. 041 451 1366, Sepäntien päässä merkitylle paikalle, ei aikarajoitusta.