Pikkuparvekkeen kasvojenkohotus onnistuu rajatulla aikataululla ja pienellä budjetilla

Ennen-kuvassa parvekkeen lattiaa peitti kokolattiamatto. Edellisiltä asukkailta jäänyttä tuolia lukuun ottamatta parvekkeella ei ollut huonekaluja tai kasveja. Jälkeen-kuvassa lattiaa peittävät komposiittilaatat. Siro kahden tuolin pöytäryhmä ja kukkaruukut mahtuvat parvekkeelle juuri ja juuri.

Kaipaisiko parvekkeesi uutta ilmettä, mutta rahaa, ajasta puhumattakaan, ei tunnu löytyvän? Parvekkeen uudistamisen ei välttämättä tarvitse tarkoittaa tuntikausien puurtamista ja satojen eurojen kuluja.

Eniten parvekkeen ilmettä muuttaa lattian uusinta. Ehkä helpoiten se käy valitsemalla materiaaliksi valmiita puu- tai komposiittilaattoja.

Kesäaikaan alan tarjouslehtisten selaaminen kannattaa. Parhaimmillaan neliöhinta voi tarjouksen ansiosta laskea useammalla eurolla.

Muista kurkata myös netin tarjonta. Hyvällä tuurilla joku myy tarpeettomana nurkissa lojuvia laattapaketteja edulliseen könttähintaan aivan lähelläsi.

Varaa riittävästi materiaaleja. Avaamattomat paketit saa usein palauttaa liikkeeseen, mutta jos laatat sattuvat loppumaan kesken, uuden tilauksen odottelu vie aikaa ja hermoja.

Parvekkeen pöytäryhmän ja muun sisustuksen varalta silmät ja korvat kannattaa pitää auki. Tuolien ja pöydän ei välttämättä tarvitse olla samaa paria, vaan hauskan ryhmän voi hyvin koota eri värisistä osista.

Esimerkiksi Suomen Punaisen Ristin Rauman osaston pyörittämä kirpputori on oikea parvekesisustajan aarreaita. Omaperäisiä ruukkuja, maljakkoja ja tekstiilejä voi löytää pikkurahalla.

Budjetti

  • Kuvien noin 2,5 neliön parvekkeen lattia maksoi 50 euroa.
  • Parvekeryhmä löytyi käytettynä 30 eurolla.
  • Ruukut maksoivat uutena 10 euroa.