Raumalainen Anni, 8 vuotta, suunnitteli nimikirjaimillaan kirjaillun lippiksen – Iivo Niskanenkin sai jo omansa

Normaalikoulua käyvä Anni Rohila suunnitteli keväällä AR-nimikirjaimillaan kirjaillun lippalakin. Pyörä-Nurmella myytävästä lippiksestä löytyy useampia erilaisia malleja yksivärisistä kaksi- ja kolmevärisiin. Kuva: Juha Sinisalo

Mikä yhdistää Ristomatti Hakolaa, Iivo Niskasta ja Katri Lylynperää? Hiihdon lisäksi ainakin se, että heistä jokainen on saanut raumalaiselta Anni Rohilalta, 8 vuotta, lahjaksi tämän nimikirjaimilla varustellun lippiksen.

– Fanitan ja ihailen heitä kaikkia kovasti. Ei se hetki kyllä unohdu, kun sain antaa heille omat lippikset, Anni fiilistelee.

Normaalikoulua käyvä Anni aivan tarkalleen muista, mistä Laitilassa Finnbrodessa kirjailtujen lippisten suunnittelu lähti liikkeelle.

Logon ideoinnissa auttoi Annin äiti. Lopulliseen muotoonsa sen taiteili kummisetä.

– Nimikirjaimeni oli helppo yhdistää keskenään. Tykkään suunnitella asioita, mutta mikään mestaripiirtäjä en ole, hän arvioi vahvuuksiaan.

Lippikset liittyvät Annin hiihtoharrastukseen. Hän halusi tehdä päähineistä sporttisen näköiset.

– Pääkohderyhmä ovat nuoret, suunnilleen 13–16-vuotiaat. Olemme koittaneet tehdä niin, että lippikset sopivat sekä pojille että tytöille.

Toistaiseksi kysytyin lippis on ollut punavalkoinen malli. Annin omat suosikit ovat mustavalkoinen ja punainen malli.

Anni on promonnut Pyörä-Nurmelle myyntiin saatuja tuotteitaan ahkerasti Instagarmissa. Saattaa olla, että AR-logoja löytyy tulevaisuudessa eri tuotteista, esimerkiksi pannoista.

Kuluvalla viikolla Anni pakkaa muutaman lippiksen mukaan Keski-Euroopan hiihtoleirille.

– Annan tutuille tuliaisiksi omat lippikset, hän suunnittelee.

"Tykkään suunnitella asioita, mutta mikään mestaripiirtäjä en ole."
Anni Rohila