Rauman vuokra-asuntorekisteri kaipaa lisää asuntoja

Kuka tahansa voi ilmoittaa vapaana olevan asunnon vuokrattavaksi kaupungin vuokra-asunto -rekisteriin. Sinne kelpaavat myös kalustetut asunnot. Kuva: Kaija Korhonen.

Rauman kaupunki avasi 13.1. verkkopalvelun, joka pyrkii kokoamaan kaupungin kaikki vapaat vuokra-asunnot samaan osoitteeseen. Vuokra-asunnot.rauma.fi -sivuston pääkäyttäjä Sirpa Liukkonen pitää muutaman kuukauden kokemuksen perusteella palvelua hyvänä ja tarpeellisena.

– Sinne ilmoitettuja asuntoja on mennyt vuokralle, eli osa on hyötynyt palvelusta, mikä on meille ilo, Liukkonen kertoo.

Kun palvelu julkaistiin, sinne tuli lyhyessä ajassa ilmoitus noin 30:sta vapaana olevasta vuokra-asunnosta. Sittemmin tahti on hieman hidastunut, ja tällä hetkellä ilmoituksia on 15 tai 16.

– En tiedä, onko asuntojen tarjonta vähentynyt, vai ovatko ihmiset unohtaneet palvelun, Liukkonen pohtii.

Hänen mukaansa kaupungin facebook-sivuilla julkaistiin viimeksi keskiviikkona muistutus vuokra-asuntorekisteristä. Se ei kuitenkaan vielä torstaihin mennessä ollut poikinut lisää ilmoituksia sivustolle.

– Kaikki eivät tietysti käytä Internettiä.

Vuokra-asunnot.rauma.fi -sivustolle voi ilmoittaa vapaana olevan vuokra-asunnon ilmaiseksi. Kaupunki toivoo, että vuokranantajat aktivoituisivat uudelleen palvelun käyttöön.

– Nyt pitäisi olla vilkas aika, kun kuu on vaihtumassa. Ja ensi kuussa, kun opiskelijat lähtevät, asuntoja tyhjenee varmasti, Liukkonen sanoo.

Rauma toivoo nyt, että Uuteenkaupunkiin tulevista autotehtaan työntekijöistä riittäisi asukkaita tännekin. Kaupungin asumismahdollisuuksia markkinoidaankin vahvasti messuilla ja rekrytointitilaisuuksissa.

– Niissä tilaisuuksissa olisi kiva näyttää, että meillä on täällä vapaita asuntoja.

Asunnon ilmoittaja ei välttämättä tarvitse omaa Internet-yhteyttä ilmoittaakseen vuokrattavan kohteen sivustolle. Palvelupiste Pyyrmannin työntekijät auttavat tarvittaessa ilmoituksen tekemisessä.