Salkkarin tanssilava on Lapissa esiintyvälle Eija Kantolalle Euran-vuosilta tuttu paikka

Eija Kantola esiintyy tulevana viikonloppuna Lapissa Salamakallion tanssilavalla. Kesän tanssit eivät pääty Lapissa Kantolan keikkaan, vaan ainakin elo- ja syyskuussa tanssitaan vielä.

Kotiseudulle on aina kiva tulla, toteaa Eija Kantola. Pikaisen puhelinhaastattelun antanut laulaja saapuu Omega-yhtyeineen tanssittamaan väkeä Lapin Salamakalliolle.

Lapin Salaman omistama tanssilava on Porissa syntyneelle ja Eurassa asuneelle Kantolalle varsin tuttu paikka muutenkin kuin omana esiintymismiljöönä.

– Lappi on minulle tuttua seutua. Muistan käyneeni Salkkarilla esimerkiksi Topi Sorsakoskea kuuntelemassa, hän kertoo.

Heinäkuun 11. päivä tuli kuluneeksi tasan neljännesvuosisata päivästä, jona Kantola kruunattiin tangokuningattareksi.

Yli 25 vuoden uran tehneen artistin keikkailutahti on edelleen kova. Kantola laskee tehneensä tänä kesänä toistakymmentä keikkaa kuussa.

Valtaosa kesän esiintymisistä on juuri sitä, mitä Lapissa on tarjolla viikonloppuna. Kantolan bravuuri ovat kokoillan tanssikeikat. Ja sehän sopii hänelle.

– Tanssilavat ovat ehdottomasti sitä, mistä pidän.

Syiden listaamisessa ei mene pitkään.

– Kesällä monet lomailevat, mikä tekee sen, että useimmat ihmiset ovat hyvällä tuulella. Silloin yleisfiilis on kiva, Kantola hehkuttaa.

– Omalta osaltaan tunnelmaan vaikuttaa varmasti sekin, että tanssilavat sijaitsevat usein hienoilla paikoilla vaikkapa järvien rannoilla.

Kuukauden–parin sisällä kesälavat vaihtuivat toisenlaisiin keikkapaikkoihin.

– Kun talvilavat aukeavat, siirrymme sinne. Keikat eivät kuitenkaan vähene, vaan esiinnymme suunnilleen samalla tahdilla ympäri vuoden, Kantola sanoo.

Vaikka tunnelma saattaa Kantolan mukaan hieman hiipua kesän kadotessa, hän on tyytyväinen, kun Suomesta löytyy edelleen tanssipaikkoja, jotka eivät lyö oviaan säppiin syksyn tullen.

– Toki tanssijoita on kesällä selkeästi enemmän kuin talvella, kun ihmisillä on tapana liikkua muutenkin paljon.

Kesä 2017 on tarjonnut Kantolalle tasaiseen tahtiin mukavia keikkoja. Yhtä ”ylitse muiden” - keikkaa hän ei osaa nimetä.

– Yön kuningattaren esitän melkein jokaisella keikalla. Toisinaan yleisö esittää toiveita. Silloin saattaa tulla esiin sellaisia kappaleita, joita ei muuten juuri kuulla.

Eija Kantola tanssittaa Lapin Salamakalliolla (Ruonantie 141) lauantaina 5.8. kello 20-01.

”Kun talvilavat aukeavat, siirrymme sinne. Keikat eivät kuitenkaan vähene, vaan esiinnyn suunnilleen samalla tahdilla ympäri vuoden.”
Eija Kantola