Skanska toivoo opiskelijoilta ideoita kauppakeskukseen

Kauppakeskusta Raumalle puuhaavan rakennusliike Skanskan aluejohtaja Jari Pölönen toivoo opiskelijoilta raikkaita uusia ideoita. Arkisto: Juha Sinisalo

Kehitä konsepti, joka vahvistaa Vanhan Rauman ja Länsirannan kauppakeskuksen muodostamaa palvelukokonaisuutta, sen vetovoimaisuutta ja elinkelpoisuutta.

Siinä tehtävä, johon Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijat etsivät parasta ratkaisua ensi maanantaina ja tiistaina. Kyse on IdeaDrill-innovaatiokisasta, jonka finaali käydään tiistai-iltana kauppakeskusseminaarin yhteydessä Rauman valtuustosalissa.

– Kisaan osallistuu yhdeksän kolmen opiskelijan joukkuetta. Kisa- ja työpajatyyppiset jutut ovat tätä päivää. Opiskelijat saavat soveltaa oppimaansa oikeassa ympäristössä ja sopivasti paineistetussa tilanteessa. Opiskelijat ovat parhaimmillaan aika välkkyjä. Uskon, että kisa voi tuottaa kaupallisesti toteuttamiskelpoisia ideoita, kertoo kisaa ohjaava Teppo Lundell SAMKista.

Kauppakeskusta Raumalle puuhaavan rakennusliike Skanskan aluejohtaja Jari Pölönen toivoo opiskelijoilta raikkaita uusia ideoita.

– Toivottavasti he katsovat asiaa boksin ulkopuolelta. Silloin voi esiin nousta jotain sellaista, jota voimme hyödyntää kauppakeskuksen suunnittelussa, sanoo Pölönen.

Suunnittelu oli vuoden päivät odotteluvaiheessa, kun kaava piti hyväksyä Rauman kaupunginvaltuustossa toistamiseen.

– Vuodenvaihteen jälkeen suunnittelutyö lähtee täysillä käyntiin. Tiedämme vasta minkä verran kauppakeskukseen tulee tilaa, mutta sisältö on vielä päättämättä. Toivomme yhteisön osallistamisen tuovan uusia näkökulmia.

Tiistai-illan seminaarissa aiheesta alustavat talousmaantieteen professori Heli Marjanen ja Rauman apulaiskaupunginjohtaja Tomi Suvanto. Paneelikeskusteluun osallistuvat Suvanto, Pölönen, Rami Kurki Rakastunut Raumaan -kauppiaista ja Ilkka Heikinniemi SAMKista.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Rauman kauppakamari, Rauman kaupunki, Rauman Yrittäjät, SAMK ja Skanska.

– Järjestäjien kokoonpano kertoo, että Raumalla halutaan aidosti nähdä kauppakeskus mahdollisuutena, eikä vastakkain asetteluna. On motivoivaa olla kehittämässä Raumaa, jossa on nyt täysin poikkeuksellinen draivi päällä, sanoo Pölönen.

Hän vakuuttaa, että Skanska haluaa tehdä kauppakeskuksen, josta raumalaiset voivat olla ylpeitä.

– Alueen muuttaminen nykyistä paremmaksi on pieni haaste. Kyllä meidän tavoitteemme on korkeammalla.