Tunnetta, tunnelmaa ja panosta luvassa - SalBa päättää jälleen kautensa liigakarsinnoissa

SalBa on tottunut juhlimaan voittoa kauden viimeisissä peleissä. Tapahtuuko niin myös tällä kaudella? Kuva: Esa Urhonen

SalBan liigakarsinnat alkavat kuulua Rauman kevääseen siinä missä sulavat jäät ja leskenlehdetkin. Kaikkina kolmena kautenaan Salibandyliigassa raumalaisseura on joutunut puolustamaan sarjapaikkaansa karsinnoissa.

Toistaiseksi joukkue on tehnyt sen onnistuneesti.

Pelissä on jälleen raumalaisen salibandyn kehyksien sisällä isoja asioita. Putoaminen takaisin divariin olisi suuri pettymys ja taka-askel kehittymään pyrkivälle seuralle ja sen edustusjoukkueelle.

Päävalmentaja Petri Seppinen ei usko joukkueen murtuvan paineiden alla.

– Me olemme koko kauden pelanneet isoista asioista. Koko kausi ollut yhtä liigakarsintaa. Ja melkein aina olemme voittaneet, kun on ollut pakko voittaa. Vain viimeinen peli jäi kesken, Seppinen toteaa.

Seppisellä ja monella pelaajistakin pelissä on ensi kauden sarjataso. Hän ja pelaajistosta esimerkiksi Teemu Kortelainen, Niko Kaerla, Joni Rokosa, Antti Keskitalo sekä Tomi Lahti solmivat hiljattain jatkosopimukset.

– Se on voimassa kaikilla sarjatasoilla. Sen verran on luottoa tähän touhuun, että säilymme, ykkösmaalivahti Kortelainen paljasti.

Erästä siirtynyt veskari pelaa ensimmäistä kauttaan SalBassa, mutta muistaa karsintapelien paineen vuosien takaa.

Kortelaisen tuolloinen seura AC HaKi säilytti liigapaikkansa Indiansia vastaan voitoin 3–0.

– Onhan siinä paineet molemmilla joukkueilla. Paineen alla tekee enemmän virheitä ja rentous saattaa unohtua tekemisestä, Kortelainen kuvailee.

– Maalivahdin homma on vielä sellainen, että mustavalkoisesti sanoen jokainen virhe näkyy maalitaululla. Pakki tai hyökkääjä voi saada vielä pahan virheen anteeksi.

SalBan pettymys oli runkosarjan päätteeksi äärimmäisen kova, kun vielä kymmenen minuuttia ennen päätöskierroksen loppua joukkue oli kiinni suorassa säilymisessä. SalBa hävisi lopulta loppuunmyydyllä Kauppiksella kotiottelunsa Nokian KrP:lle ja

KooVee teki samaan aikaan ihmenousun EräViikinkien vieraana.

Puolustaja Niko Kaerla kuitenkin väittää, että odottaa jo innolla karsintapelejä.

– Viikonlopun aikana jo unohdettiin se harmitus, mikä oli aika suuri. Karsinnat ovat loppupeleissä olleet aika hienoja ja tunnerikkaita matseja, Kaerla toteaa. 

– Itse ainakin sytyn eri tavalla, kun peleissä on panosta. Lahdessa ja Raumalla tulee olemaan varmaan hyvin yleisöäkin. Posin kautta, hän hymähtää.

Ainakin ensimmäisen ottelun perusteella Kaerla näyttäisi olevan oikeassa. SalBan karsintavastustaja on varannut lauantain otteluun 50 pääsylippua fanibussilleen.

Kauppiksella alkava ottelusarja ratkeaa kolmella voitolla. Voittaja jatkaa liigassa, häviäjä jatkaa karsintoja Divarin kakkosta vastaan.

– Tykkään siitä, että urheilussa sarjoista on mahdollista nousta ja tippua. En voi vaihtaa nyt mielipidettä, vaikka itse karsinnoissa olemmekin, SalBan kapteeni Antti Keskitalo naurahtaa.

Keskitalo liittyi joukkueen mukaan syksyllä 2010, kun SalBa pelasi kakkosdivaria. Vajaan seitsemän vuoden aikana SalBalle on muodostunut maine joukkueena, joka pystyy voittamaan kauden tärkeimmät pelit.

– Mukana on vieläkin pelaajia, jotka saivat jo kakkosdivarissa tulikasteen peleistä, joita ei saa hävitä. En tiedä paljonko siitä on hyötyä, mutta ei tule ainakaan paine yllätyksenä, Keskitalo sanoo.

Runkosarjassa SalBa voitti LASB:n kotonaan 5–4 ja vieraissa 6–3.

– Ne pelit olisivat voineet kääntyä miten päin vain. Edessä on todella tiukka sarja, Keskitalo muistuttaa.

SalBa karsinnoissa

Kausi 2014–15:
Putoamiskarsinnan 1. kierros SalBa–Josba voitot 2–0.
Kausi 2015–16:
Putoamiskarsinnan 1. kierros Nokian KrP–SalBa voitot 3–0. Liigakarsinta SalBa–Steelers voitot 3–0.
Kausi 2016–17:
Putoamiskarsinnan 1. kierros SalBa–LASB pelipäivät: la 18.3. Kauppis kello 14, su 19.3. Lahti, to 23.3. Kauppis kello 18.30, la 25.3. Lahti (tarvittaessa), su 26.3. Kauppis kello 17 (tarvittaessa). Sarjapaikan säilyttää kolmella voitolla. Ottelusarjan häviäjä puolustaa sarjapaikkaansa Divarin finaalin häviäjää vastaan.