Uusiin henkilöautoihin uskalletaan valita nyt muutakin väriä kuin valkoista

Poltettu oranssi, vedenvihreä, ruskea, turkoosinsininen...

Liikenteessä voi nähdä nykyään yhä useammin muunkin värisiä uusia henkilöautoja kuin perinteisiä valkoisia tai harmaita.

– Erikoisemman väriset autot ovat lisänneet suosiotaan, eli voidaan puhua tietynlaisesta trendistä. Nyt uskalletaan ostaa uusi auto, joka poikkeaa monta vuotta suosiossa olleesta muotiväristä, valkoisesta, Veijo Ketonen Rauman Delta-autosta kertoo.

Autonvalmistajat luonnollisesti uusivat värikarttojaan tuodessaan markkinoille kokonaan uusia tuotteita tai korimalleja.

– Korimallikierto on noin viisi vuotta, jolloin värimallejakin muutetaan. Sitten on niin kutsutut face liftaukset, joita tehdään noin kolmen vuoden välein. Silloinkin valikoimiin tulee uusia värejä, Ketonen tietää. Erikoisemmat autonvärit jakavat kuluttajien mielipiteitä. Ketonen muistuttaa, että keskeistä värin valinnassa on se, miten hyvin väri sopii kyseiseen automalliin.

– Esimerkiksi keltainen todella jakaa mielipiteitä. Eikä se välttämättä isokokoiseen sedan-malliseen autoon sopisikaan, mutta pienessä kaupunkiautossa keltainen on tosi pirtsakka ja kiva väri.

Joissakin tapauksissa erikoisempi väri voi vaikuttaa auton jälleenmyyntiin.

– Kyllähän se joskus täytyy ottaa hinnassa huomioon ja todeta asiakkaalle, että auton myyntiaika voi värin vuoksi olla pidempi, Ketonen pohtii.

Hän kuitenkin huomauttaa, että monelle yrityksille on pelkästään hyväksi, mikäli firman autossa on huomiota herättävä väri.

– Kivan väriseen autoon vielä hyvät teippaukset, niin varmasti näkyy, Veijo Ketonen vinkkaa.