Varmista paikkasi LS-lukijamatkalle

Länsi-Suomen lukijamatkalaiset tutustuivat alkukesästä Ruotsissa Vasa-museoon sekä Drottningholmin linnaan. Kuva: Mirja Kauppila-Laine

Sanomalehti Länsi-Suomen suositut lukijamatkat täyttyvät kovaa vauhtia.
Seuraavana vuorossa olevalle päiväretkelle sodanajan saaristoon (ke 16.8.) on vielä jokunen paikka vapaana.

Raision sankarihautausmaalta alkavan retken aikana vieraillaan myös Maskun keskiaikaisessa kivikirkossa, Askaisten Ritaripuistossa sekä Vehmaan Kivimuseossa.

Ketarsalmen Kievarissa nautitun lounaan lomassa tutustutaan Kievarin pihapiirissä sijaitsevaan tukikohtaan, Mottiin. Lounaan lisäksi retkihintaan, 75 euroa, kuuluvat kuljetukset, opastukset, sisäänpääsymaksut ja iltapäiväkahvit.

– Kannattaa olla pikaisesti yhteydessä Matkapoikiin, jotta varmistaa paikkansa tälle retkelle, Marva Median asiakkuuspäällikkö Tiina Rintanen vinkkaa.

Syyslomalla Länsi-Suomen tilaajat pääsevät viettämään kaupunkilomaa Latvian pääkaupunkiin Riikaan. Torstaista sunnuntaihin (26.–29.10.) kestävälle matkalle lähdetään suoralla lennolla Turusta.

– Tutustumme Riikaan ja Jurmalaan opastetulla kiertoajelulla, käymme vierailemassa Laiman suklatehtaalla ja teemme retken Rundâlen linnaan. Ehdimme myös ostoksille ja nauttia vapaa-ajalla Riian vanhan kaupungin tunnelmasta, Rintanen luettelee.

Matkaan sisältyy kaksi yhteistä ruokailua sekä hotelliaamiaiset. Lukijamatkalaiset majoittuvat neljän tähden hotelliin Tallink Hotel Rigaan, joka sijaitsee aivan keskustassa. Matkan hinta on 499 euroa per henkilö.

– Tälle matkalle pitäisi varata paikkansa viimeistään 21. elokuuta mennessä. Viimeisten tietojen mukaan siellä on enää muutama paikka vapaana.

Marraskuun pimeyteen saa virkistystä Elämäniloa aalloilla -risteilyllä Baltic Princessillä (26.–27.11.). Hyvinvoinnin teemaristeily kerää yhteen hyvästä viihteestä, ajankohtaisista luennoista ja iloisesta yhdessäolosta nauttivat risteilymatkustajat.

Risteilyn juhlavuoden ohjelmassa on muiden muassa Meiju Suvas, Finlanders, Ikaalisten Harmonikkamiehet sekä Jukka Kuoppamäen juhlakonsertti Sininen ja Valkoinen.

Ohjelmaa esittävät myös stand up -koomikko Arimo Mustonen ja mentalisti Pete Poskiparta. Menossa on mukana myös Raili Hulkkonen ja hanuristi Seppo Soittila.

Matkan B2-hyttipaikkahinta per henkilö on 42 euroa. Hinta sisältää tilausajokuljetuksen Eurajoki–Rauma–Laitila sekä risteilyn monipuolisine ohjelmineen.

– Myös tälle risteilylle mahtuu vielä mukaan, joten ei muuta, kuin yhteys Matkapoikiin.

Länsi-Suomi elvytti lukijamatkaperinteensä pari vuotta sitten viettäessään 110-vuotisjuhlavuotta.

Rintasen mukaan lukijat olivat toivoneet räätälöityjä matkoja, jotka ovat osallistujille hyvin vaivattomia, sillä matkatoimisto on hoitanut kaiken etukäteen.

Ei ole siis mikään ihme, että matkoista on tullut hyvin suosittuja. Esimerkiksi syyskuun Ahvenanmaan sadonkorjuuretki sekä joulukuun Myrskyluodon Maija -suurmusikaalimatka Helsinkiin ovat loppuunmyytyjä.

– Otamme mielellämme lehden tilaajilta vinkkejä, mitkä olisivat toivottuja seuraavia lukijamatkakohteita, Tiina Rintanen muistuttaa.