Winnovan sisäpihan Street food -tapahtumassa maistellaan meksikolaisia makuja

Winnovan matkailualan kolmannen vuoden opiskelijat Elina Aaltonen (vas.), Marika Rosengren ja Mari Luukkala ovat olleet tiiviisti mukana torstaisen katuruokapäivän järjestelyissä. Värikkäiden viirien askartelu oli maanantaina loppusuoralla. Kuvat: Henriikka Korte

Tulevat kokit ja matkailualan ammattilaiset myyvät katuruokaa Winnovan sisäpihalla torstaina. Ensimmäistä kertaa järjestettävän Street food -tempauksen teema on Meksiko.

– Meksiko valikoitui teemaksi, kun mietimme, minkä aiheen ympärille olisi helppo keksiä pientä käsillä syötävää, jota ei välttämättä täydy syödä pöydän ääressä, matkailualan opiskelija Mari Luukkala kertoo.

Kokkiopiskelijat laativat ja toteuttavat menun, joka sisältää esimerkiksi mozzarellatikkuja ja tortilloja. Annosvalikoimassa on pyritty huomioimaan erityisruokavaliota noudattavien, esimerkiksi vegaanien, rajoitteet.

Matkailualan opiskelijat vastaavat tapahtuman markkinoinnista, yleisilmeestä ja annosten myynnistä. Maanantaina opiskelijat valmistivat viirejä ja muita koristeita.

Mari Luukkala kertoo, että opiskelijat löysivät nopeasti yhteisen sävelen tapahtuman tiimoilta.

– Street food on kaikille kaupunkilaisille avoin tapahtuma. Ruokaa myydään ulkona koulurakennuksen seinustalla, joten meidät on helppo löytää.

Street food -tapahtuma on vain yksi esimerkki toisen asteen opiskelijoiden projektioppimisesta. Winnovan opiskelijat toteuttavat pitkin vuotta erilaisia projekteja yksin ja yhdessä eri koulutusalojen kanssa.

Meksiko-teeman mukainen Street food -tapahtuma torstaina osoitteessa Satamakatu 19. Ruokaa myydään kello 9.30–12.30. Maksuvälineenä toimii käteinen.

”Meksiko valikoitui teemaksi, kun mietimme, minkä aiheen ympärille olisi helppo keksiä pientä käsillä syötävää, jota ei välttämättä täydy syödä pöydän ääressä.”
Mari Luukkala

Tulevat kokit Niina Koukku (vas.) ja Jenna Lempinen valmistivat alkuviikosta testiruokia torstain happeningia varten.

Katuruokaa kahdessa osoitteessa

Street Food Fiesta & Choco Festival -kiertue pyörähtää Raumalla samalla viikolla kuin Winnovan opiskelijoiden katuruokatapahtuma.

Lauantain Raumalaisessa (2.9.) kerrottiin, että kansainvälinen ruokatapahtuma tuo Kanalinrantaan kolmisenkymmentä myyntikojua.

Myös 6.–10. syyskuuta Raumalla viipyvän Street Food Fiesta & Choco Festivalin teema on katuruoka.

– Keskustan ruokatapahtuma osui sattumalta samalle viikolle kuin meidän teemapäivämme, Winnovan matkailualan opettaja Päivi Suotunen kertoo.

Street Food Fiesta & Choco Festival Raumalla 6.–10. syyskuuta. Kojut ovat avoinna arkisin ja lauantaina kello 10–20 ja sunnuntaina kello 11–17.