Fera pakotti puolustavan mestarin supervuoroon, mutta Manse puristi puolivälieräsarjan katkolle

Jotta sarja palaisi vielä sunnuntaina Raumalle, Fera tarvitsee lauantaina kaiken tuen Kaupin pesäpallostadionille lähtevältä fanibussiltaan.

Jos Rauman Fera aikoo tällä superpesiskaudella Manse PP:n kaataa, nyt alkaisi olla niin sanotusti kreivin aika.

Superpesiksen puolustava mestari haki keskiviikkona voiton Otanlahdesta lukemin 1-2 (1-3, 3-2, 0-1) ja siirtyi puolivälieräsarjassa 0–2-johtoon.

– Harmittaa niin vietävästi. Jos joku sanoo, että olemme ihan lapasia, niin olen eri mieltä. Pystymme haastamaan ihan tosissaan näitä kärkijoukkueita, Feran pelinjohtaja Tuomo Pekkala tiivisti tuntonsa ottelun jälkeen.

Manse sai käytännössä kahden jakson kaikki viisi juoksuaan lahjoina Feran haparoineelta ulkokentältä. Niiden turvin vieraat veivät ensimmäisen jakson 1-3 ja johtivat toistakin 0-2.

Feran kolmas sisävuoro oli kuitenkin kääntää koko ottelusarjan. Niina Nukarisen, Vilma Mäkelän ja Tilda Tuomen onnistuneet kotiutukset siivittävät raumalaiset jaksovoittoon ja sytyttivät 565-päisen kotiyleisön.

Rutinoituneempi Manse kuitenkin kokosi itsensä nopeasti supervuorossa. Jatta Vuorinen pääsi vuorostaan kokeilemaan palottomaan ajolähtöön ja sivalsi juoksun, joka riitti puolustavalle mestarille voittoon.

– Olo on huojentunut. Tyylipisteitä ei jaeta, vaan toinen voitto kelpaa meille, Vuorinen tiivisti.

Välieräpaikka on tarjolla Manselle lauantaina Tampereella.

– Olen ylpeä porukasta. Tekemisen meininki on hyvä, eikä Manselle anneta yhtään kunnioitusta. Meidän pitää vain jaksaa uskoa, Pekkala nostatti toivoa.