Gerald Lee junior johdatti Seagullsin junan Korihaiden ylitse

Gerald Lee junior pystyi tällä kertaa olemaan parempi kuin Marcus Van. Korihait oli saanut myös Eric McAlisterin mukaan kokoonpanoon. Kuva: Kimmo Mäkeläinen

Korihaiden kapteeni Mikko Jalonen ei ollut lainkaan tyytyväinen joukkueensa esitykseen Seagullseja vastaan. Sarjakärki esiintyi Pohitullissa vahvasti ja haki vieraspisteet lukemin 63-81 (30-40).

- Pallo liikkui aika luokattomasti. Meillä on ihan mikropoikaongelma, kun emme pysty pelaamaan itseämme vapaaksi, Jalonen ruoski.

- Jos setti menee kiskoilla siihen asti kun pitää, se voi toimia. Jos kaveri saa hiukankin häirittyä, me olemme ihan saatanan huonoja. Siinä ongelma.

Jalonen nakutti 10 pistettä. Kotijoukkueesta parempaan pistemäärään pystyi vain Emmanuel Holloway, 12.

Pelin herra oli vanhaan kotisaliinsa palannut Gerald Lee junior, joka nakutti 26 pistettä. Lee heitti koko pelissä vain kaksi pelitilanneheittoa ohi.

- Junnu oli aika suvereeni korin alla. Emme saaneet häneen otetta korin alla, Korihaiden valmentaja Jarno Nikula myönsi.

Leen pääasiallinen painikaveri oli jälleen Marcus Van. Korihait oli saanut korinaluspeliin myös yllättäviä lisäsenttejä, sillä Eric McAlister oli kuin varkain palannut kokoonpanoon.

McAlister pelasi tasan 22 minuuttia, upotti kahdeksan pistettä ja repi viisi levypalloa.

Neljännellä neljänneksellä hän selvästi varoi oikeaa kättään, josta katkesi luu joulukuun vierasottelussa Kotkassa.

Loppukättelyt McAlister hoiti vasemmalla kädellään.

- Varmaan hänen esityksensä oli suunnilleen sitä, mitä saattoi odottaakin. En hirveästi odottanut, että hän pistää heti 20 pinnaa ja ottaa 15 riparia, Nikula totesi.