Korihait kiusasi sarjakärkeä, mutta tappio tuli

Salon Vilpas haki täyden pistepotin Pohitullista pistein 73-85.

Kun kolmen viikon päästä pallo lentää Pohitullissa ilmaan, on tosi kyseessä. Urheilun hienous ja karmeus kertaheitolla samassa paketissa, silloin karsitaan Korisliigapaikasta.

Korihait osoitti toiseksi viimeisessä kotipelissään, että sarjataulukko ei kerro aivan kaikkea. Ukilaiset ovat lähempänä muiden tasoa kuin mitä voittosarake näyttää. Runkosarjan voitossa kiinni oleva Salon Vilpas ryntäsi neljässä minuutissa 4–18 johtoon ja katsomossa ryhdyttiin jo odottamaan loppusummeria.

Petokala kuitenkin virvelöi nopeaan tahtiin itsensä peliin ja suureksi yllätykseksi kiusasi salolaisia todella pitkään. Neljä minuuttia ennen loppua eroa oli vain piste (69–70) ja hiki juoksi vierasjoukkueen kainalossa. Tätä ei saa hävitä.

Silloin nähtiin ukilaisyleisön verkkokalvoille usein piirtyneitä kuvajaisia. Nämä tapahtumat ovat myös suurin este Korihaiden liigapaikan pitämiselle. Vilppaan maantiekiitäjä Juwan Staten puhkoi yksinään ukilaisten puolustusta ja vastaavasti

hyökkäyksessä henkinen konttaaminen alkoi. Heitot kolisivat kerta toisensa jälkeen rautoihin ja 21 pistettä säkittänyt Staten johdatti Vilppaan 73–85 voittoon.

– Juwan on se pelaaja, joka ottaa joukkueemme reppuselkään tarvittaessa, Vilppaan luotsi Joonas Iisalo kehui suojattiaan.