Korihait lähellä sopimusta Damion Dantzlerin kanssa, mutta Helminen vetää perjantain pelin

Uudenkaupungin Korihait on pestaamassa päävalmentajakseen Damion Dantzlerin. Uusikaupunkilaiset tarvitsevat uutta käskijää, koska Jarno Nikula erosi tehtävästään.

Korihaiden toiminnanjohtajan tehtävää hoitava Kalle Klotz vahvistaa Länsi-Suomen tiedot siitä, että seura on neuvotellut Dantzlerin kanssa.

- Turha sitä on kieltää, kun kaikki tuntuvat sen tietävän. Jo jonkun aikaa olemme neuvotelleet hänen kanssaan, Klotz kommentoi.

- Olemme tässä asiassa kohtuullisen pitkälläkin, mutta vielä on pari muuttujaa. Niitä tässä selvitellään.

Dantzler valmensi viime kaudella Korisliigassa Lapuan Kobria. Aiemmin hän on toiminut Suomessa pääsarjatasolla Loimaa Bisonsin apuvalmentajana sekä divaritasolla Kaarinan Uran päävalmentajana.

Kyseessä on 41-vuotias ja 203-senttinen amerikkalainen, joka tuli Suomeen pelaamaan kaudelle 2007-08. Hän on pelaajana edustanut Suomessa Tampereen Pyrintöä, Componentaa, Salon Vilpasta ja LoKoKoa.

Dantzler ei ole vielä allekirjoittanut Korihaiden kanssa sopimusta. Uusikaupunkilaiset pelaavat seuraavan ottelunsa perjantaina vieraissa KTP:tä vastaan, ja missään tapauksessa Dantzler ei vielä silloin seiso pelaajapenkin edessä.

KTP-ottelussa Korihaita peluuttaa apuvalmentaja Petri Helminen.

- Sanoin jo aiemmin, että perjantai tulee äkkiä. Nyt se tulee vielä nopeammin, kun se on jo huomenna, Klotz sanoi torstaina iltapäivällä.