Korihait pelaa jo kohtuullista koripalloa, mutta puolustus vuotaa edelleen

BC Nokia vei pisteet Pohitullista, mutta kotijoukkueen päävalmentaja Damion Dantzler oli kaikenkaikkiaan tyytyväinen.

Joukkueiden lähihistorian tuntien tulos ei ollut yllätys, että BC Nokia haki perjantaina voiton Korihaista.

Nokialaiset veivät keväällä 2015 liiganousun Korihaiden nenän edestä ja sen jatkoksi on tullut voitto kaikissa seitsemässä keskinäisessä liigakohtaamisessa.

Korihait nappasi keskiviikkona Korisliigassa ensimmäisen voittonsa uuden päävalmentajan Damion Dantzlerin alaisuudessa. Voitolla Kouvolan Kouvoista napsahti samalla poikki 16 ottelun mittainen tappioputki.

Jos tuon voiton jälkeen uskottavuus palasi Pohitullin palloilupyhättöön, ei sitä Nokian 87–98 (39–42) -voitto kahta vuorokautta myöhemmin pyyhkäissyt pois.

– Olen kaikenkaikkiaan tyytyväinen. Meillä on edelleen parannettavaa puolustuspelissä, mutta olemme menossa oikeaan suuntaan, Dantzler totesi.

567-päiselle kotiyleisölle tarjottiin kauden kauheuksiin nähden kohtuullisen hyvä koripallotapahtuma.

Kannattajaryhmä jaksoi laulaa läpi ottelun keltaista ja mustaa, eikä tunnelmaa oikeastaan haitanut, että fanit tarkoittivat kahdesta keltamustasta joukkueesta BC Nokiaa.

Nokian paras pistemies Devoe Joseph kiittelikin joukkueensa puolustuspeliä ja joukkueen tueksi matkanneita kannattajia.

– He antoivat meille energiaa ja pistivät tekemään parhaansa, 25 pistettä upottanut Joseph sanoi.

Myös 20 pisteen Vincent Council teki vieraille ratkaisevilla hetkillä kovia koreja.

Korihaiden parhaan pistemiehen kunnia ei kuulunut tällä kertaa toisella jaksolla heränneelle Juan Pattilolle (14p), vaan 23 pisteen Kevin Bracy-Davisille.Espanjan alasarjoista saapunut jenkki kaipasi paitsi lämpimiä vaatteita myös parempaa kommunikointia joukkueensa puolustuspeliin.

Juttua muokattu 20.1. kello 10.45. Korjattu pelaajien pistemäärät, jotka olivat ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa jaetussa tilastomateriaalissa väärin.