Lammilaiset laittoivat bileet pystyyn SalBan kotiluolassa

LASB:n Julius Aaltonen ja SalBan Mikko Viitanen väänsivät tosissaan. Kuva: Juha Sinisalo

Pallo verkkoon, hiuksia pois silmiltä pitävä panta ilmaan, ja pannan pyydystys mailan lapaan.

Peliaikaa on jäljellä vielä 48 sekuntia, mutta Rasmus Kainulainen tietää, että homma on paketissa.

Hän voi vapautuneesti tuulettaa kohti äänekästä katsomoa, jossa rummut ja läpsyttimet luovat tahtia ja oranssit värit vilkkuvat värikkäinä.

Kauppis SalBan kotiluola, mutta nyt se on muiden vallassa. Kun Aki Syrjälä tempaisee pallon vielä tyhjään raumalaismaaliin, LASB:n 4–7 (1–2, 1–1, 2–4) -vierasvoitto sinetöityy.

– Kiva oli pelata ja kiva oli voittaa. Ei ole pariin kuukauteen voitettukaan, joten kyllä tämä hyvältä tuntuu, Kainulainen henkäisee.

Raumalaisleirissä tunne on päinvastainen. Siinä missä LASB katkaisi kymmenen pelin tappioputkensa, SalBa ehti runkosarjan lopulla taas päästä kiinni voittamiseen.

Sarjapaikan sinetöinti oli jo näpeissä, mutta palkinto kovasta loppukiristä lipsahti lopulta sittenkin ulottumattomiin.

Kesäloma ei koittanut, joten sarjapaikkaa pitää puolustaa edelleen. Urakka alkoi lauantaina play-out-vaiheen avausottelulla, jossa SalBa menetti heti kotietunsa.

–  Harmittaa. Yksi peli sinne tai tänne, ei tämä mitään ratkaissut. Mutta olimme haluttomia, SalBalle kolme maalia ampunut Antti Vuorinen ihmetteli.

LUE LISÄÄ KELLO 00.01 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeuden voit tilata tekstiviestillä kahdella eurolla.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja ja olet aktivoinut tilisi verkkopalveluihimme, pääset kirjautumaan näköislehden pariin täällä.

Jos olet jo tilaaja, mutta et ole vielä aktivoinut tiliäsi, voit tehdä sen aktivointisivulla.