Lukon B:n tatsi oli tallella lomankin jälkeen – puolustaja Istala herkutteli harvinaisilla osumilla

Viljami Istala iski kahdesti, kun TPS kaatui Raumalla maalein 4-1.

Lukon B-nuoret aloittivat B-nuorten varsinaisen SM-sarjan tyylikkäällä kotivoitolla Turun Palloseurasta. Turkulaisvieraat kaatuivat Rauman harjoitusjäähallissa lukemin 4–1 (1–1, 1–0, 2–0).

Lukon tehomies oli kaksi maalia tehnyt puolustaja Viljami Istala, joka osui ensin ylivoimalla avauserän loppuun ja tasaviisikoin toisen erän alkuun.

Toissa kaudella SaiPasta Lukkoon siirtynyt Istala ei ole juuri useamman maalin iltoja urallaan viettänyt. Kahdella aiemmalla kaudella B-nuorissa on syntynyt kaksi osumaa kummallakin.

– Kivaltahan maalinteko aina tuntuu. Hyvä nähdä, että tatsi on tallella vielä pienen loman jälkeen, Istala myhäili.

TPS tuntuu sopivan vastustajana Lukolle. Raumalaiset ovat napanneet kauden neljästä keskinäisestä ottelusta täydet 12 pistettä.

– TPS:llä on paljon taitavia pelaajia, joiden pääkoppa alkaa kuitenkin aika nopeasti keittää, jos he eivät onnistu. Ehkä me onnistuimme turhauttamaan heidät, Istala näki.

Toisessa erässä Lukko tappoi kahdeksan minuuttia alivoimaa yhteensä 30 kertaa torjuneen maalivahti Romi Huumosen johdolla.

– Saimme niistä hoidetuista alivoimista energiaa, Istala totesi.

Päätöserän Lukko painoi peliä jälleen TPS-päätyyn ja ratkaisi ottelun Onni Korkan ja Osmo Bernitzin maaleilla.

Voitollaan Lukko nousi sarjan tasaisessa kärkikastissa neljänneltä sijalta toiseksi ohi TPS:n ja yhden ottelun vähemmän pelanneen Jokerien.