Pallo-Iirojen naisille helpottava avausvoitto

Turun Weikot kaatui Ykkösen neljännessä ottelussa Äijänsuolla lukemin 3-1.

| Päivitetty

Pallo-Iirojen naiset nappasivat ensimmäiset sarjapisteensä jalkapallon Ykkösessä tiistaina Turun Weikkojen kustannuksella. Iirot voitti Äijänsuolla lukemin 3–1 (0–1).

Kotijoukkueen maalit tekivät toisella puoliajalla Meri Huttunen ja Selma Laaksonen. Voittomaali merkattiin omaksi maaliksi, kun Rosa-Maria Ketolan vapaapotku otti kimmokkeen matkalla maaliin.

– Olo on helpottunut. Ja ennen kaikkea pelaajien puolesta, ei tässä itsellä niin väliä, Iirojen valmentaja Pasi Rantanen henkäisi.

Peliesitykseen Rantanen ei ollut täysin tyytyväinen, mutta pisteet kelpasivat.

– Ei se nyt niin kauhean kaunista ollut, mutta sillä ei niin väliä tänään ollut. Yleisöystävällistä peli varmaan oli, sillä riitti kyllä monennäköistä tapahtumaa, Rantanen totesi.

Iirojen kolmannen maalin iskenyt Laaksonen intoutui hehkuttamaan vähän enemmän.

– Aika vaikea ekan puoliajan tappioasemasta on tulla ja voittaa, mutta hyvin tsempattiin joukkueena ja liikutettiin palloakin toisella jaksolla paremmin, Laaksonen sanoi.

– Tämän voiton jälkeen on kiva lähteä Jyväskylään. Ollaan sairaan iloisia ja yritetään nauttia tästä, eikä miettiä niitä tappioita.

Iirot oli hävinnyt kolme ensimmäistä otteluaan tylyllä maalierolla 1–11.

Seuraavaksi raumalaisjoukkue kohtaa Jyväskylän Pallokerhon, joka lukeutuu sarjan ennakkosuosikkeihin. Iirot pääsee haastamaan jyväskyläläisiä paineetta, sillä sarjapaikasta taisteleva joukkue ei ole juuri budjetoinut pisteitä kärkijoukkueilta.

– Antaahan tämä uskoa säilymistaisteluun. Näissä peleissä pitääkin olla latinkin kohdillaan. Kärkiporukoita vastaan täytyisi olla kaikki taivaankappaleet kohdillaan, että raavittaisiin voittoja, Rantanen sanoi.