Pallo-Iirojen nousuhaaveille kova kolaus

Pallo-Iiroilla oli lauantaina Kaarinassa ehkä kauden tärkein ottelu, kun raumalaiset kohtasivat tasapisteissä olleen sarjakakkosen.

Noin 65 minuuttia ottelussa edettiin tasatahtiin ja vieraiden päävalmentaja Kimmo Hörkön ajatusten mukaan.
Sitten iski kotijoukkueen Juho Salminen kahdesti, ja raumalaisten päät painuivat.

– En tiedä yhtään mitä siinä tapahtui. Teimme virheitä ja etäisyydet kasvoivat.

– Ehkä isoin syy oli se, ettemme pärjänneet fysiikassa kaapolaisille. He pääsivät jylläämään, kun emme pitäneet peliä kontrollissa. Siinä voin katsoa peiliin, miksi noin kävi.

Raumalaiset olivat ryhmittäneet otteluun hyökkäystään uusiksi, kun Jussi Aalto otti paikan kärjestä ja Stanley Ukwuoma sekä Juho Patola olivat laidoilla.

Hörkön mukaan poikkeuksellinen taktiikka tuotti paikkoja enenevässä määrin loppua kohden, kunnes peli ratkesi kolmeen kotijoukkueen osumaan.

Tappio numeroin 1–4 oli musertava kolaus seuran nousuhaaveille, sillä ero sarjakärkeen venyi seitsemään pisteeseen, kun saman verran otteluita on jäljellä.

– Tämä oli erittäin iso kolaus. KaaPo on nyt kuuden pisteen päässä ja Åland seitsemän pisteen päässä.
Pallo-Iiroilla on seitsemästä viimeisestä ottelusta vielä kotipeli Ålandia vastaan.

– Ålandin pelityyli on vielä niin tulosjalkapalloa, että näen kovin mahdottomaksi, että he menettäisivät pisteitä jumbojengeille.

– He saavat siis menettää meidän tappion lisäksi kahdessa muussa pelissä pisteitä. Oikeastaan kärsivät jopa kaksi tappiotakin. Emme missään nimessä luovuta, mutta apuja vaaditaan muilta aika paljon, Hörkkö pyöritteli.