Raumalainen Maija Pärri tähtäsi kaksi mitalia Lohjan SM-kisoista

Rauman Seudun Urheiluampujien Maija Pärrillä (oikealla) oli syytä hymyyn kokeneempien mitalistien Loviisan Ampumaseuran Oksana Frojanin ja Kotkan Ampumaseuran Kirsti Kaaron seurassa. Kuva: Lassi Palo

Rauman Seudun Urheiluampujien Maija Pärri, 17, ampui kaksi pronssimitalia Lohjan Kisakalliossa käydyissä ilmakivääri- ja pistoolilajien SM-kisoissa

Pärri ei muutaman päivän jälkeenkään ihan ymmärrä, mitä sunnuntaina tuli tehtyä.

Hän muistaa kuitenkin hyvin naisten SM-finaalin tunnelmat, kun viimeinen laukaus oli lähtenyt hänen aseestaan kohti taulua.

– Siinä ihmettelin itsekin, että olin voittanut pronssia. Katsoin kattoon ja pyörittelin päätäni, että tämä ei voi olla totta.

Pärri ei ollut SM-kilpailuiden ainoa raumalaisonnistuja. Leo Salonen otti 18-vuotiaiden ilmapistoolin pronssia, ja Juho Salmi myös pronssia 16-vuotiaiden ilmaolympiapistoolista.

– Mitalisaalis oli mielestäni oikein hyvä. Sieltä voisi nuorten lisäksi nostaa esimerkiksi Olli Söderlundin pronssin 50-vuotiaiden sarjasta. Sitä pronssia halusi todella moni muukin, kehui Rauman Seudun Urheiluampujien jaostopäällikkö Veli-Matti Torikka.

Lohjan SM-kilpailujen järjestelyistä vastasivat yhteistyössä Kyrkslätt Skytteförening ja Rauman Seudun Urheiluampujat.

– Jos moninkertainen arvokisamitalisti Juha Hirvi sanoo, että nämä olivat parhaat SM-kilpailut koskaan, niin kai ne onnistuivat, Torikka toteaa ylpeänä.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeuden voit tilata tekstiviestillä kahdella eurolla.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja ja olet aktivoinut tilisi verkkopalveluihimme, pääset kirjautumaan näköislehden pariin täällä.

Jos olet jo tilaaja, mutta et ole vielä aktivoinut tiliäsi, voit tehdä sen aktivointisivulla.