Raumalainen Maija Pärri tähtäsi kaksi mitalia Lohjan SM-kisoista

Rauman Seudun Urheiluampujilla oli syytä tyytyväisyyteen "kotikisoissa" Kisakalliossa.

Rauman Seudun Urheiluampujien Maija Pärri, 17, ampui kaksi pronssimitalia Lohjan Kisakalliossa käydyissä ilmakivääri- ja pistoolilajien SM-kisoissa

Pärri ei muutaman päivän jälkeenkään ihan ymmärrä, mitä sunnuntaina tuli tehtyä.

Hän muistaa kuitenkin hyvin naisten SM-finaalin tunnelmat, kun viimeinen laukaus oli lähtenyt hänen aseestaan kohti taulua.

– Siinä ihmettelin itsekin, että olin voittanut pronssia. Katsoin kattoon ja pyörittelin päätäni, että tämä ei voi olla totta.

Pärri ei ollut SM-kilpailuiden ainoa raumalaisonnistuja. Leo Salonen otti 18-vuotiaiden ilmapistoolin pronssia, ja Juho Salmi myös pronssia 16-vuotiaiden ilmaolympiapistoolista.

– Mitalisaalis oli mielestäni oikein hyvä. Sieltä voisi nuorten lisäksi nostaa esimerkiksi Olli Söderlundin pronssin 50-vuotiaiden sarjasta. Sitä pronssia halusi todella moni muukin, kehui Rauman Seudun Urheiluampujien jaostopäällikkö Veli-Matti Torikka.

Lohjan SM-kilpailujen järjestelyistä vastasivat yhteistyössä Kyrkslätt Skytteförening ja Rauman Seudun Urheiluampujat.

– Jos moninkertainen arvokisamitalisti Juha Hirvi sanoo, että nämä olivat parhaat SM-kilpailut koskaan, niin kai ne onnistuivat, Torikka toteaa ylpeänä.