Rauman Urheilutoimittajat palkitsi Teinin, Hyvärisen ja Viljanmaan

Vuoden urheiluteosta palkitulla Marika Teinillä on harjoittelussa menossa peruskuntokausi. Kuva: Esa Urhonen

Rauman Urheilutoimittajat ry jakoi tiistaina huomionosoituksia alueen urheiluihmisille.

Valinnat suoritettiin ensimmäistä kertaa jäsenistön kesken äänestyksellä suljetussa Facebook-ryhmässä ja sähköpostein.

Yhdistyksen hallitus oli asettanut kolmeen kategoriaan kolme ehdokasta. Lisäksi niin sanottua mustaa hevosta sai äänestää.

Vuoden Urheiluteko 2016 meni suunnistaja Marika Teinille.

Meriittejä ovat esimerkiksi suunnistuksen keskimatkan EM-pronssi, viestimatkan Euroopan mestaruus ja MM-pronssi, Suunnistusliiton valinta Vuoden suunnistajaksi ja Sanomalehti Länsi-Suomen Friski Myättuult -tunnustus.

Teini on taistellut vaikeuksien, kuten rasitusmurtuman, kautta menestyksiin.

Teini ei päässyt paikalle noutamaan pokaalia ja Länsi-Suomen Osuuspankin myöntämää stipendiä palkitsemistilaisuuteen, jonne oli kuitenkin lähettänyt viestin.

- Tervehdys hiihtoleiriltä Ylläkseltä ja isot kiitokset valinnasta. On todella hienoa huomata, että minua ja lajiani suunnistusta arvostetaan kotiseudullani. Suunnistuspiireissähän minut tunnetaan täysin raumalaisena ja viimeksi marraskuisessa Suunnistusliiton palkintogaalassa minut esiteltiin raumalaisena.

Teinin kotipaikka on Säkylä ja nykyinen asuin- ja opiskelupaikka Joensuu. Valmennustiimiin kuuluu raumalainen Timo Torpo, ja lisäksi Teinillä on kaksi Rasti-Lukon nuorta ohjattavana.

Vuoden Nuori Urheilija 2016 on yleisurheilija Roope Hyvärinen.

Rauman Urheilijoiden juoksija voitti ikäluokkansa M17 800 metrin Suomen mestaruuden omalla ennätyksellään (1.56.11) ja samoissa kisoissa tuli myös 1500 metrin matkalla pronssia. Hyvärinen sijoittui myös kolmanneksi Suomi-Ruotsi-maaottelussa.

Rauman kaupunki palkitsi Hyvärisen vuoden parhaana poikaurheilijana. Urheilutoimittajien pokaalin lisäksi hän pokkasi Marva Media Oy:n myöntämän stipendin. 

Hyvärinen peittosi äänestyksessä niukasti jääkiekon nuorten maailmanmestari Aleksi Saarelan.

Vuoden Seuratyöntekijänä 2016 palkittiin Henni Viljanmaa. Rauman Pallo-Iirojen puuhanainen tunnetaan muun muassa lapsia liikuttavasta Iirolandiasta. Harrastekoordinaattorin vastuulla on myös seuran nappulaliiga. Viljanmaa sai Anni Vahlqvistin piirtämän karikatyyritaulun.