Ruutupaidat otti avauskiinnityksen erikoistilanteilla

FC Rauman pelaajavalmentaja Niila Asunmaa oli ensimmäisen nousukarsintapelin jälkeen mietteliäänä. Ruutupaidat otti kotipelissään voiton maalein 4–3 ja sai samalla sunnuntaina Kauppiksella mahdollisuuden sarjanousuun.

Eniten Asunmaata hämmästytti se, että Ruutupaidat juhli tilanteissa, joissa heidän piti olla vahvoja.

– Avausjakso oli varsin tasainen, ehkä aavistuksen kotijoukkue oli aktiivisempi. Sitten he iskivät kolmesti erikoistilanteista. Etenkin kulmapotkuista heidän kuviot purivat tehokkaasti. Juuri niiden puolustaminen pitäisi olla meidän vahvuuttamme, Asunmaa totesi.

Kotijoukkue vei peliä vielä kolme minuuttia ennen loppua maalein 4–1, mutta sitten Ukko Rimmi iski kahdesti.

– Pääsimme kahdesti iskemään pelatessamme ilman maalivahtia. Onneksi pääsimme sitä viime pelissä harjoittelemaan, ainakin nyt se näytti toimivan, Asunmaa kehui.

Kaksi kavennusosumaa olivat lopulta vain pieni lohdutuspalkinto, sillä Ruutupaidat pelasi viimeiset sekunnit järkevästi.

– Emme saaneet aivan lopussa enää mitään aikaiseksi. He prässäsivät todella aktiivisesti. Emme päässeet edes puoleen kenttään, että olisimme voineet jonkinlaista painetta luoda.

Yhden maalin tappio jätti Asunmaan mukaan paljon hampaankoloon sunnuntain kotipeliin. Kauppiksella on hänen mukaansa erittäin äkäinen FC Rauma.

Selkä seinää vasten taisteleva joukkue pääsee hänen mukaansa myös paremmin esiin kotisalin isommalla kentällä.

– Tuollainen postimerkin kokoinen sali selvästi sopi Ruutupaidoille. En oikein tiedä minkä mittojen mukaan se oli, mutta ei se mikään 40 kertaa 20 varmaan ollut. Niin kapealta se tuntui.