SalBan päävalmentaja: "Emme halua olla vain kehuja keräävä sympaattinen pikkuseura"

Petri Seppinen on löytänyt SalBalle pelitavan, jolla pieni raumalaisseura pystyy haastamaan materiaaliltaan vahvempia vastustajia. Kuva: Iiro Lehtonen

Petri Seppinen oli Urheilusanomien salibandytoimittaja Timo Mäkysen valinta, kun lehti listasi Salibandyliigan syyskauden onnistujia. Rauman SalBan valmentaja on tehnyt kiistatta hyvää työtä.

On helppo yhtyä Urheilusanomien näkemykseen siitä, että ensimmäistä kauttaan liigassa valmentava Seppinen on saanut kapeasta materiaalista paljon irti.

– Se on yhden toimittajan mielipide. Ei se mun tekemisessä mitään muuta, mutta hienoa, että meitä seurana huomioidaan, Seppinen kuittasi lauantaina SalBan iltaharjoitusten jälkeen.

”Ei meitä kiinnosta, mitä muut ajattelevat”

14 ottelusta 10 pistettä kerännyt SalBa taistelee kolmannella liigakaudellaan jopa seurahistorian ensimmäisestä pudotuspelipaikasta. Ennakkoveikkauksissa raumalaisjoukkue tuomittiin sarjan häntäpäähän, jonne tosin tappiokierre voisi vieläkin viedä.

– Me puhuimme viime viikolla palaverissa siitä, mihin jätkät tähtäävät. Riittääkö, että ollaan sympaattinen pikkuseura, joka saa pisteen sieltä ja toisen täältä ja kerää kehuja? Seppinen kysyy ja vastaa perään:

– Emme me halua olla sellainen. Ei meitä kiinnosta, mitä muut ajattelevat.

Selkeäksi tavoitteeksi pudotuspelipaikkaa hän ei kuitenkaan suostu asettamaan.

– En tiedä, puhutaanko suoranaisesti tavoitteesta, mutta pelillisesti ja pisteellisesti paremmasta keväästä kuin syksy oli. Me annoimme syyskaudella helppoja pisteitä pois, nyt sellaisiin välipeleihin ei ole varaa.

Sunnuntaina suuntaa näyttävä ottelu

Sarjan toisen puoliskon ensimmäinen vedenjakajapeli koittaa SalBalle jo sunnuntaina, kun Indians saapuu Raumalle.
Espoolaiset ovat sarjataulukossa viimeisellä pudotuspelipaikalla kaksi pistettä buldoggipaitoja edellä.

– Indians ei yleensä karvaa kovin ylhäältä, vaan iskee vastaan. Avainasioita ovat kärsivällisyys ja maltti pallon kanssa, Seppinen linjaa.

SalBan kokoonpanotilanne on hyvä, sillä vain olkapäänsä loukannut puolustaja Niko Kaerla on sivussa. Hän ei joudu leikkaukseen, mutta odottaa magneettikuvista ortopedin arviota toipumisajasta.

Salibandyliigaa SalBa–Indians tänään Kauppiksella kello 17.