SalBan totaalinen romahdus sivusi suurinta liigatappiota

Salibandyliigan sarjakärki ja hallitseva mestari Classic takoi raumalaisvieraansa täydellisesti Tampere Areenan lattiaan. Loppuluvut olivat tyrmäävät 18–2.

SalBan päävalmentaja Petri Seppinen huokaisi syvään ja piti pitkän hiljaisuuden, kun häneltä kysyi kommenttia torstain pelin jälkeen.

Kuudentoista maalin ero sivuaa kaikkien aikojen suurinta liigavoittoa. Yhtä selvät luvut on taottu liigatasolla kahdesti: SSV rökitti vieraissa Pirkkalan Pirkat maaliskuussa 2007 17-1 ja HIFK:n joulukuussa 2007 samoin lukemin

Kun Seppinen sai purettua ajatuksiaan. Osa tekstistä jäi painokelvottomaksi.

– Todella rumat lukemat. Toisen erän alkuun maaleja vain alkoi tulla. Lopussa tuli sitten notkahdus, eikä kaikkia enää pelaaminen kiinnostanut, Seppinen manasi.

Vieraat roikkuivat jotenkuten mukana vielä avauserän. Sen lopulla hyökkääjä Juhani Niemi teki 2–1-kavennuksen. Kosmeettisen 14–2-osuman teki Jani Lehtoniemi.

Classicista Sami Johansson ahnehti ennätysfestareilla tehot 4+1, Eemeli Salin 2+3 ja Joonas Pylsy 2+2. Isännistä vain neljä kenttäpelaaja jäi ilman tehomerkintöjä, heidän joukossaan entinen tennistähti Jarkko Nieminen.

SalBa jätti 15 kertaa torjuneen maalivahtinsa Joni Kallioniemen yksin varsinkin kolmannessa erässä, jossa Classic latoi kymmenen maalia.

– Toivottavasti tämä oli pohjanoteeraus, Seppinen puuskahti.

SalBan tappioputki on venynyt kahdeksan ottelun mittaiseksi ja eroa sarjajumbo M-Teamiin on enää kaksi pistettä. Karsijan paikalta nouseminen vaatisi sekin tosin vain kaksi pistettä, jotka ovat seuraavan kerran jaossa lauantaina elintärkeässä ottelussa juuri M-Teamin vieraana.