SM-mitali maistui Jyskeelle, vaikka B-nuorten kultaputki katkesi

Laitilalaisilla on vielä mahdollisuus voittaa ringeten naisten Ykkössarja ja nousta SM-sarjaan.

Laitilan Jyske lähti lauantaina Helsinkiin puolustamaan ringeten B-nuorten Suomen mestaruutta. Kolmen vuoden kultaputki kuitenkin katkesi, kun Helsinki Ringette oli tiukassa finaalissa parempi maalein 9–8.

Nuorten mestaruus ratkesi yhdessä finaaliottelussa.

– Peli oli vauhdikasta, hyvää ringetteä. Kaaduimme ehkä omiin virheisiimme ja annoimme turhia läpiajoja. Ilman niitä lukemat olisivat olleet toiset, tiivisti Jyskeen valmentaja Marleena Peltonen.

Peltonen ei kuitenkaan osannut olla äärettömän pettynyt, vaikka mitalin väri himmenikin hopeaksi.

– Olisihan se ollut kiva ottaa neljäs kulta putkeen, mutta hyvältä mitalikin maistuu, Peltonen sanoi.

Jyskeellä on mahdollisuus ottaa mestaruus vielä naisten Ykkössarjassa. Laitilalaiset kohtaavat finaaleissa Hyvinkään.

B-nuorten joukkueesta Taru Kylä-Kaila ja Lotta Keskinen ovat urakoineet koko kauden myös ykkössarjajoukkueen mukana. Kaksikko oli lauantaina B-nuorten finaalissa tehokas, Kylä-Kaila kirjautti 2+2 ja Keskinen 3+1 tehopistettä.

Ykkössarjan mestaruus ratkeaa kahdella voitolla. Panoksena on myös nousu SM-sarjaan.

– Se on ollut tavoitteena ja mahdollisuudet ovat hyvät. Meillä on hyvä joukkue, jossa on monta ratkaisijaa. Omalla tasolla pelatessa haastamme varmasti Hyvinkään, kertoi Peltonen, joka valmentaa myös Jyskeen ykkössarjajoukkuetta.

Jyskeen kotiottelu finaalisarjassa pelataan lauantaina 24.3. Laitilan jäähallilla kello 14.