Vain Mimosa Jallow ehti SM-altaassa Tessa Nurmiseen eteen

Euralainen kuittasi 50 metrin vapaauinnista SM-hopeaa.

Uinnin SM-kilpailut jatkuivat perjantaina ennakkosuosikkien komennossa. Naisten 50 metrin vapaauinnissa Kampuksen Plaania edustava Mimosa Jallow ylsi huippusuoritukseen.

Hän nappasi Suomen mestaruuden ajalla 25,49, joka jäi ainoastaan yhdeksän sekunnin sadasosaa naisen ennätyksestä.

– Tämä oli tosi hyvä uinti. Minulla on ollut 50 metrin vapaauinti vähän hakusessa viimeisen vuoden aikana, mutta nyt se on alkanut pikku hiljaa menemään parempaan suuntaan.

Jallow’n vanavedessä SM-hopealle ui Eura Swimming Teamin Tessa Nurminen. Nurminen ui ajan 25,66, joka jää hänen ennätyksestään 28 sadasosaa.

Päämatkaltaan Nurminen on uinut useamman SM-mitalin. Vuonna 2015 hän poistui 50 metrin altaasta Suomen mestarina.

Nurmisen kauden päätavoite oli päästä Budapestin MM-kisoihin, joihin Jallow lähtee. Hän on pääsemässä huippuiskuun juuri Budapestin MM-uintien alla.

Siellä tuore Suomen mestari osallistuu selkäuintiin sekä 50:n että 100 metrin matkalla.

– Ensimmäinen 35 metriä tulee nyt paremmin kuin koskaan ennen, mutta loppu on tahmeampaa. Kunhan saan kropasta herkisteltyä enemmän irti, niin varmasti pääsen kovempaa, Jallow uskoo.

Rauman Uimaseurasta parhaiten perjantaina ui Eemil Varho, joka sijoittui 200 metrin perhosuinnissa neljänneksi ajalla 2.08,73. Mitali jäi sekunnin päähän.