Voitamme vielä runkosarjassa, lupasi Korihaiden Mikael Herbert

Kuudestoista perättäinen tappio ei ole vähentänyt Korihaiden taistelutahtoa.

| Päivitetty

Korihait hävisi keskiviikkona jo kuudennentoista kerran peräkkäin Korisliigassa, kun Kauhajoen Karhu haki pisteet Pohitullista pistein 70–81.

Korihaiden kohtaloksi on jo käytännössä ratkennut putoamiskarsintaan joutuminen. Kun runkosarjaa on vain kahdeksan ottelua jäljellä, voi perustellusti kysyä, voittaako Korihait peleistä yhtäkään.

– Kyllä. Olen valmis lyömään siitä vaikka vetoa, jysäytti Korihaiden parhaana palkittu Mikael Herbert.

Korihait aloitti ensimmäisen neljänneksen kohtalaisen hyvin, mutta putosi kelkasta täysin toisella neljänneksellä. Joukkueen hyökkäyspelistä puuttui kaikki luovuus, ja Kauhajoki oli tehnyt läksynsä Korihaiden pelistä erinomaisesti.

– Ensimmäisellä puoliajalla olemme olleet koko kauden sarjan paras hyökkäyslevypallojoukkue, mutta nyt saimme niitä nolla. Kauhajoki pelasi ne erittäin hyvin pois, Korihaiden penkille palannut päävalmentaja Jarno Nikula totesi.

Vierasjoukkue pelasi Korihaita vastaan erittäin kurinlaisesti. Karhujen päävalmentaja Sami Toiviainen arvioi pelin jälkeen, että joukkueen olisi pitänyt helposti ottaa jopa yli 20 pisteen johtoasema ennen taukoa.Sitä joukkue ei kuitenkaan saanut, ja Korihait taisteli itsensä takaisin peliin.

Kolmannella neljänneksellä Korihait tsemppasi raivokkaasti jokaisen tilanteen jälkeen ja sai henkeä päälle. Ero kaventui pienimmillään kolmeen pisteeseen, mutta Karhujen Juho Lehtorannan ja Austin Hollinsin kylmähermoiset kolmen pisteen heitot veivät kiriltä ratkaisevan tehon.

– Pitää onnitella kotijoukkuetta, että taistelivat ihastuttavasti loppuun saakka, Korihaita kausilla 2006-2011 edustanut Karhun bosnialaistähti Bojan Sarcevic näki.

– Meidän on pakko taistella, jos haluamme pisteitä. Tässäkin pelissä taistelimme paljon, mutta pieniä juttuja sattuu niissä kohdissa, kun peli pitäisi tappaa. Nyt kolmen pisteen tilanteessa hätäilimme hyökkäyspäässä ja vastustaja upotti jäätävät kolmoset, Nikula harmitteli.